Karácsonyi menü.

A témát ebben részben 'Gasztronómia' suncorgo hozta létre. Ekkor: 2012. december 22..

  1. suncorgo /

    Csatlakozott:
    2009. június 03.
    Hozzászólások:
    423
    Kapott lájkok:
    46
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ki mit főz karácsonyra :tef293:
    Talán aki nem tudja még egy kis ichletet merithet ebből :tef293:
     
  2. wattacukor /

    Csatlakozott:
    2011. július 11.
    Hozzászólások:
    577
    Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Lakhely :
    itthon
    Hús leves : sült hús . tőltőtkáposzta .rántotszelet
     
  3. rambo / Guest

    halászlé... és .... töltöt hus......


    ez volt és jól volt........
     
    • Like Like x 2
  4. Vendég /

    Csatlakozott:
    2014. augusztus 31.
    Hozzászólások:
    4,403
    Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Nálunk vörösboros, citromos töltött fácán, fácánleves, őz gerinc, meg még valamelyik alkatrésze az őznek. Volt még sokmindeni, de ezeket készítettem én, így ezekre emlékszem :tef161:
     
    • Like Like x 2
  5. Rajoscsibe /

    Csatlakozott:
    2015. szeptember 09.
    Hozzászólások:
    189
    Kapott lájkok:
    102
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Beigli, töltött káposzta, rántott hal és hús, halászlé, kocsonya
     
    • Like Like x 1
  6. Vendég /

    Csatlakozott:
    2014. augusztus 31.
    Hozzászólások:
    4,403
    Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Jól hangzik, lehet hogy benézek. :tef318: Itt megint alakítottak a vadász haverok, szóval ismét lesz fácán, őz, nyúl, meg ami még nem tudott elmenekülni előlük. XD
     
  7. Rajoscsibe /

    Csatlakozott:
    2015. szeptember 09.
    Hozzászólások:
    189
    Kapott lájkok:
    102
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Nálunk nincs már vendégség. Bedobtam a törölközőt.
     
  8. balage / Konglomerátor

    Csatlakozott:
    2013. március 26.
    Hozzászólások:
    2,750
    Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    töltött káposzta, bejgli, kaszinó tojás, pogácsa, mézeskalács, hirtelen ennyi jut eszembe
     
    • Like Like x 1
  9. Vendég /

    Csatlakozott:
    2014. augusztus 31.
    Hozzászólások:
    4,403
    Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Nem baj, úgy se szeretek potyázni. Tavaly bodrogi módra készítettem el a fácánt:

    Káposztás fácán Bodrogi módra

    1 kg fehérboros savanyúkáposztát megdinsztelek, sózom, borsozom, majd köménnyel ízesítem. Az apróra vágott burgonyát és babot belekeverem, egy picit összemelegítem.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Közben a römertopfot beáztatom, kibélelem baconnel, majd az edény aljára az elkészült káposztából vékony réteget terítek.A fácánokat sóval és zúzott fokhagymával bedörzsölöm, majd megtöltöm a babos burgonyás káposztával. Sütőtálba teszem és a maradék káposztával beborítom. A végén a maradék bacont is hasznosítom, a tetejére teszem, hogy a kisülő zsírját is beleengedje.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    A sütőt 260 fokra állítom és kb másfél órán át sütöm. Ha elkészült kevés tejföllel díszítve tálalom.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Hozzávalók:
    1 kg fehérboros savanyúkáposzta
    2 egész fácán
    50 dkg burgonya
    40 dkg bacon
    Kis konzerv vörös és fehérbab
    4 gerezd fokhagyma
    Só, bors, kömény, esetleg ízlés szerint két babérlevél


    De csináltam pár főbb változtatást, illetve kiegészítést. Például a fácán alá még pakoltam szalonnába tekert csirkecombokat. Hogy idén mit kezdek vele még nem tudom, tán kapok tőletek tippeket XD
     
    • Like Like x 2
  10. Rajoscsibe /

    Csatlakozott:
    2015. szeptember 09.
    Hozzászólások:
    189
    Kapott lájkok:
    102
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Jól néz ki. Én mondjuk nem szeretem a szárnyasokat, de sertéssel is jó lehet.
     
  11. Vendég /

    Csatlakozott:
    2014. augusztus 31.
    Hozzászólások:
    4,403
    Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Na igen, ez tényleg jó ötlet, lehet meg is csinálom egyszer. Mivel zsírral kenem ki a pataki tálat, az a bobos káposztás cucc is kitesz egy főételt, mind ízben, mind tartalomban. XD A szárnyasok rég elfogytak, de még a babos részét három napig ettük, isteni volt. Malackával is biztos jó lesz.
     
  12. Rajoscsibe /

    Csatlakozott:
    2015. szeptember 09.
    Hozzászólások:
    189
    Kapott lájkok:
    102
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    a babhoz,káposztához, szalonnához megy csak igazán a sertés
     
    • Like Like x 1
  13. fekusz /

    Csatlakozott:
    2012. augusztus 22.
    Hozzászólások:
    283
    Kapott lájkok:
    8
    Beküldött adatlapok:
    0
    Halászlé tuti,Bejgli tuti ( egyfejű életében először csinálja) ,pici apró pogik tuti. Ami kétes még: liba sült mert ludat kaptam :tef293: párolt vagy füstölt hal kapor mártással,rántott hús,(karaj vagy pulyka) lehet grillezett csirke mell is,rántott gomba ,esetleg tarja ha lesz a hentesnél még szerdán,leginkább valami grill-t készítenék az udvaron forralt borral Bio bográcsban karácsonyi illatokkal :tef293: kétes még minden nálunk,majd reggel eldől mi van itthon :tef293:)
     
    • Like Like x 1
  14. Mixx /

    Csatlakozott:
    2015. október 16.
    Hozzászólások:
    1,064
    Kapott lájkok:
    378
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Én nem főzök, a feleségem fog meglepni valamivel. :tef293:
     
  15. tusz76 /

    Csatlakozott:
    2013. november 02.
    Hozzászólások:
    97
    Kapott lájkok:
    45
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Nálam egy kis halászlé, töltött káposzta, mákos (szigorúan mazsola nélküli - a mazsola az aszúhoz kell, másra nem jó :tef293:) beigli. A végén már "csak" egy kis zselés szaloncukor desszertnek (rosszul létig :tef293:)!
     
    • Like Like x 2
  16. Vendég /

    Csatlakozott:
    2014. augusztus 31.
    Hozzászólások:
    4,403
    Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Na mi van gyerekek? Senki más nem eszik az ünnepek alatt? Amíg össze szeditek a gondolataitokat elregélném én mire jutottam. Mivel 27.-én tartom az az vasárnap, így volt időm még tűnődni rajta.

    Nagy valószínűség szerint egy saját ragú elkészítésbe kezdek:

    Megfőzöm a fácánt levesnek, közben gombapörköltet készítek, kolbásszal, két féle sonkával, (az egyik füstölt) két féle szalonnával. Ha kész a leves, a fácánhús darabokban kerül a ragúba. Adok hozzá a leves alaplevéből, teszek bele répát, majd felöntöm vörösborral. A végén adok hozzá szilvát is, mert az elveszi a vörösbor savanykás izét.

    Majd elregélem milyen lett. XD
     
  17. david9696 / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2014. július 12.
    Hozzászólások:
    14,588
    Kapott lájkok:
    284
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Töltött káposzta, rántott hús, sültek, stb... gondolom majdnem minden hol... :tef161:
     
Címkék :