Kedvenc receptjeim!

A témát ebben részben 'Gasztronómia' Adanisz hozta létre. Ekkor: 2014. január 21..

  1. Adanisz / Dark Angel kis kedvence :)

    Csatlakozott:
    2011. november 05.
    Hozzászólások:
    5,075
    Kapott lájkok:
    345
    Beküldött adatlapok:
    0
    Csirkemell Orly módra


    Hozzávalók:


    • 70 dkg csirkemellfilé
    • tej
    • fokhagyma
    • bors
    • Sörös palacsintatésztához:
    • 3 dl sör
    • 20 dkg liszt
    • 3 tojás
    • kb. 1 teáskanál só
    • [​IMG][​IMG][​IMG] olaj a sütéshez

    Elkészítés:

    A csirkemellet fokhagymás tejbe áztatom általában 1 éjszakára, de legalább néhány órára. Szárazra törölgetem, vékonyan felszeletelem, kicsit megklopfolom, sózom, borsozom.

    A tésztához kézi habverővel a tojások sárgájából, sóval, a sörrel és a liszttel sűrű palacsintatésztát keverek. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, és belekeverem a masszába.

    Az ebbe a masszába mártott hússzeleteket közepesen forró olajban több részletben pirosra sütöm, papírtörlőre szedegetem, majd ízlés szerinti körettel tálalom.

    Esetemben párolt zöldséggel, sajtmártással, és külön igény szerint párolt rizzsel tálaltam.
    Megjegyzés:

    Kívül ropogós, belül szaftos marad a hús ezzel a sütési móddal.
    • [​IMG]
     
  2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2012. június 27.
    Hozzászólások:
    16,928
    Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Pikáns csirkefalatkák krumpliágyon


    [​IMG]

    [​IMG]

    Pikáns csirkefalatkák krumpli ágyon
    Hozzávalók:
    kifli (saláta) burgonya
    csirkemell
    szeletelt bacon
    paprikakrém
    zsíradék
    burgonya-fűszerkeverék.

    Elkészítés:
    A burgonyát megpucoltam, és karikákra vágtam. Egy cseréptálat kikentem zsiradékkal, beleterítettem a krumplit, és megszórtam a fűszerkeverékkel. A csirkemellet megtisztítottam, kockákra vágtam. Egy tálba tettem és belekevertem annyi nyers paprikakrémet (ízlés szerint csipős és/vagy csemege), amitől szép piros színt kapott (a krém sós bolt, ezért a húst nem kellett megsózni). A húskockát beletekertem egy fél szelet baconba, és ráfektettem a burgonyára. Egymás mellé helyeztem a falatokat, amíg el nem fogyott.

    [​IMG]

    Lefedtem alufóliával, és 200 fokos sütőben 45 percig pároltam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem. Dinsztelt káposztát tálaltam mellé.



    [​IMG]
     
  3. Anita29 /

    Csatlakozott:
    2012. április 01.
    Hozzászólások:
    534
    Kapott lájkok:
    58
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Lakhely :
    Magyarország
    Bakonyi húsgombóc

    Hozzávalók / 2 adag

    A gombás szószhoz
    A húsgombóchoz
    elkészítés
    1. A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
    2. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
    3. A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, kb. 25 percig főzzük.
    4. A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.
     
    • Like Like x 2
  4. Adanisz / Dark Angel kis kedvence :)

    Csatlakozott:
    2011. november 05.
    Hozzászólások:
    5,075
    Kapott lájkok:
    345
    Beküldött adatlapok:
    0
    Milánói sertésborda





    Hozzávalók:
    • 4 szelet rövidkaraj (csont nélkül)
    • 1 tojás + 2 evőkanál tej - felverve
    • zsemlemorzsa
    • liszt
    • őrölt bors
    • olaj a sütéshez
    • 4 szelet citromkarika
    • Valamint:
    • 30-35 dkg makaróni vagy spagetti
    • 1 doboz (150 g) sűrített paradicsom
    • 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
    • 1 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva
    • 25 dkg csiperke gomba - vékonyan szeletelve
    • 10 dkg sonka - csíkozva
    • kb. 2-3 evőkanál olívaolaj
    • kb. 1 bő teáskanál bazsalikom
    • kb. 1 szűk teáskanál oreganó
    • kb. 1 szűk teáskanál őrölt feketebors
    • kb. 2 teáskanál cukor
    • kb. 2 dl víz
    • A tészta tetejére:
    • olasz jellegű reszelt sajt
    Elkészítés:
    A forró zsiradékban üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Átpirítom benne a sonkát is, majd ráteszem a gombát. Sózom, borsozom, várok, ameddig saját levében összeesik, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, felöntöm vízzel és a többi fűszerrel ízesítem. Lassan, takarékon főzöm kb. 15 percig, addig az ízek összefőnek a mártásban.

    A karajszeleteket klopfolom, széleit pár helyen bemetszem, sózom, enyhén borsozom, és a szokásos módon panírozva, forró olajban kisütöm, melegen tartom.

    Amíg a húst sütöm, a tésztát bő, sós vízben a javasolt idő szerint kifőzöm, leszűröm, és a mártással összeforgatom.

    Tálalásnál a tészta mellé teszem a rántott bordaszeletet, a tésztát meghintem sajttal, a húshoz citromot kínálok.
     
  5. Cherry /

    Csatlakozott:
    2016. január 18.
    Hozzászólások:
    283
    Kapott lájkok:
    56
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Lakhely :
    budapest
    Maringhe al caffé
    (Kávés habcsók)

    [​IMG]

    A Maringhe al caffé, vagyis Kávés csúcsok Magyarországon
    inkább kávés habcsók néven ismeretes.
    Az olaszok cappuccino mellé
    vagy egyszerűen csak délutáni harapnivalónak is szeretik.

    Olaszországban nagyon népszerű, ami annak is köszönhető,
    hogy kevés alapanyag kell hozzá (tojás, cukor és kávé),
    és nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

    Hozzávalók:
    4 db tojás fehérje
    25 dkg cukor
    ½ dl erős főzött kávé

    Elkészítés:
    1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,
    közben lassan adagoljuk hozzá a cukrot,
    majd mindezt tovább folytatjuk gőz felett is.

    2. Miután felmelegedett, levesszük a tűzről és tovább verjük a habot,
    amíg ki nem hűl. Ekkor hozzákeverjük a kávét is.

    3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és arra egy evőkanállal
    kis halmokba rakjuk a krémet.
    120°C –ra előmelegített sütőbe tesszük és kb.
    35 percig sütjük. Miután elkészült, kihűtjük és tálaljuk.