Gazdaság 12 módszer, hogy lefaragjunk élelmiszer-költségeinkből

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' Mézga hozta létre. Ekkor: 2017. október 27..

  1. Mézga / nem lopott :D

    Csatlakozott:
    2016. május 10.
    Hozzászólások:
    16,667
    Kapott lájkok:
    5
    Beküldött adatlapok:
    0
    A háztartások évente 7 millió tonna élelmiszert és italt dobnak ki évente az Egyesült Államokban – ez hetente 5 kilogrammot jelent. Azonban a pazarlás csökkentésével, nem csak a környezetnek tehetünk jót, hanem saját pénztárcánknak is.

    A krumpli megfelelő tárolása


    A burgonya élettartalmát akár meg is duplázhatjuk, ha megfelelően tároljuk: hűvös és sötét helyre van szüksége, valamint 5 és 8 fok közötti hőmérsékletre – a hűtőszekrény közel sem a megfelelő hely a tárolására. Érdemes papírzacskóban tartani, nedvességtől mentes helyen, így megakadályozható, hogy kicsírázzon.

    Mondj nemet a zacskós salátára

    [​IMG]

    Illusztráció

    Forrás: Thinkstock

    Az előre elkészített zacskós saláták kinyitás után hamar elvesztik frissességüket, ezért inkább érdemes teljes salátafejet vásárolni, ami még sokáig kitart. A levelek le is fagyaszthatók, akár a spenót vagy a rukkola.

    Tegyük a tejterméket hosszan eltarthatóvá


    A fagyasztott tej sokkal hosszabban eláll, érdemes kis adagokat előre betenni a mélyhűtőbe, így mindig csak annyit kell elővenni, amennyire éppen szükség van. Sajtot ugyanilyen módon lehet lefagyasztani, de akár joghurtot is, amibe gyümölcsöt is bele lehet szórni.

    Legyen tartósabb a kenyér (is)

    [​IMG]

    Illusztráció

    Forrás: AFP/robertharding/John Miller

    Ha a család nem eszik meg sok kenyeret egyszerre, érdemes ezt is kétszeletenként a fagyasztóba tenni. Ráadásul perceken belül ki fel lehet olvasztani, akár a mikrohullámú sütőben, akár a kenyérpirítóban (ha van ilyen funkciója). Alternatív megoldásként akár bundás kenyér is készíthető a megmaradt felesleges kenyérből.

    Használd fel a maradék almát


    Ha már az alma több hetes, kialakul egy kissé furcsa, púderes állag benne, de még nem jelenti azt, hogy ki kell dobni, ugyanis remek alapanyag alma-mártások vagy kompótok készítéséhez, amelyeket hosszabban eltarthatunk a fagyasztóban.

    Nem érdemes szeletelt húsokat választani


    Az előreszeletelt vagy elkészített, kisadag húsok helyett érdemes nagyobb darabot hazavinni, otthon elkészíteni, felszeletelni, majd lefagyasztani – egy éjszaka alatt pedig kényelmesen fel is olvad a szendvicskészítéshez.

    További hat módszer a következő oldalon

    Let's block ads! (Why?)

    Forrás...