300-as Tempónál Tört El A Renault Felfüggesztése

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' macseklany hozta létre. Ekkor: 2016. április 15..

1. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    4,637
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Úgy tűnt, a Renault is hasonló gumiproblémával szembesült, mint a Williams, de Kevin Magnussen szerint teljesen más történt.

Kevin Magnussennek továbbra sem jön össze egy tiszta hétvége, miután az idén a Renault-val visszatért az F1-es mezőnybe. Ausztráliában a rajt után defektet kapott, Bahreinben egy szabálysértés miatt csak a bokszból indulhatott, Sanghajban pedig Felipe Massához látszólag hasonlóan felmondta a szolgálatot a bal hátsó gumija az első szabadedzés során. Magnussen autója annyira megrongálódott, hogy a javítás miatt csak szombaton léphet ismét pályára.

A futómű hibásodott meg, a gumi ezután kapott defektet” – foglalta össze a dán tehetség. „Az autó leült, a kerék hozzáért a padlólemezhez, az kivágta a gumit” – tette hozzá Magnussen, aki szerint nem volt előjele az esetnek, bár egy rádiófelvétel szerint esetleges fékhibára figyelmeztette a mérnöke. Ekkor már késő volt.

Magnussen nagy nehezen visszagurult a bokszba, miután a hátsó egyenesben eltört autójának felfüggesztése - További képek a galériában!

Forrás: AFP/Wang Zhao
    „300-310 km/órás sebességgel haladtam, aztán éreztem, hogy leül az autó” – emlékezett vissza. „Elkezdett táncolni a hátulja, de ezt előtte a kanyarokban nem igazán jelezte semmi. Elég könnyű volt kézben tartani az irányítást, hiszen egyenesen mentem, úgyhogy csak elvettem a lábam a gázról, és lelassítottam az autót.”

Magnussen elmondta, még csak installációs köröket és némi aerodinamikai vizsgálatot végzett, amikor a probléma felmerült.

Ez történt pénteken Sanghajban
    A fékhűtők nyírták szét a Williams felnijeit
    Räikkönen és Vettel lenyomta a Mercedeseket Kínában
    Leszakadó gumik miatt botrányba fulladt az első edzés

Az FIA péntek délutáni sajtótájékoztatóján Frederic Vasseur, a Renault Sport Racing versenyigazgatója elárulta, az autó sérüléseinek felmérése után jobbnak látták, ha Magnussen kihagyja a második szabadedzést, és inkább csak szombaton lép ismét pályára.

Forrás: http://www.gphirek.hu/f1/20160415-f...jei-kozott-a-kinai-nagydij-szabadedzesen.html