350 Kilósan Hunyt El A Legendás Israel Kamakawiwo'ole

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' rambo hozta létre. Ekkor: 2015. január 15..

1. rambo / Guest

Sziasztok! Gondoltam kicsikét meg örökitem nagyszerü énekes.

A világ legsikeresebb hawaii zenésze élete utolsó időszakában nem tudott mit kezdeni elképesztő túlsúlyával.

Az egész világon imádják Israel Kamakawiwo'ole Somewhere over the Rainbow című dalát, amit a mai napig előszeretettel használnak fel különféle reklámokban és filmekben. A gyönyörű slágert eredetileg Judy Garland énekelte el az 1939-es Óz, a csodák csodája című filmben, a hawaii énekes pedig ehhez adta hozzá Louis Armstrong What a Wonderful World című örökzöld slágerét.
    [​IMG] [​IMG]
    Az 1959-ben született Kamakawiwo'olét Hawaii leghíresebb zenészeként tartják számon, aki óriási hatást gyakorolt a hawaii könnyűzene előadóira.
    Nemcsak énekesként tett szert nagy hírnévre: virtuóz módon játszott a hawaii gitárként is ismert négyhúros hangszeren, az ukulelén. Népzenei stílusát pedig sikeresen ötvözte a jazz és a reggae elemeivel.

A kilencvenes évek egyik legnagyobb dala az övé
    Kamakawiwo'ole – vagy Iz, ahogyan becézték - a hetvenes-nyolcvanas években Skippy nevű testvérével alapított egy együttest, amellyel nagy népszerűségre tettek szert hazájukban.

Első szólólemezét 1990-ben jelentette meg, az igazi áttörést pedig az 1993-as Facing Future című album hozta meg számára, amelyen a Somewhere over the Rainbow című dal is szerepelt.

2005-ben ez a lemez Hawaii történetében elsőként ért el platinaminősítést az Egyesült Államokban, ahol több mint egymillió példányt adtak el belőle.

Ám hiába a sikerek és Iz magával ragadó személyisége, ami zenéjén keresztül is sugárzott - utolsó éveiben kóros elhízás nehezítette meg életét. Közel kétméteres magassága ellenére előfordult, hogy mintegy 350 kilogrammot nyomott.

• Like Like x 3
  2. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Bizony sokszor meghallgattam és meghallgatom még most is.
    A hasonló típusú nótákhoz kellemes hangja volt. Én szerettem és szeretem!

• Like Like x 2
  3. rambo / Guest

Fater nagyon szép ,,, egyik kedvencem....

• Like Like x 2
  4. SuperMario56 /

Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Nagyon szép tiszta hangja volt.
    Főleg a lassú számokat tudta jól énekelni.
    Szeretem a hasonló zenéket.

• Like Like x 2
  5. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Akkor nem hiába van a profilodban.

Nekem volt csengőhangom is de nekem ez arra halk.