Hmm ez Érdekes 5 undorító étel, amiről nem is tudtad, hogy folyamatosan eszed őket

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. április 29..

  1. nonoka /

    Csatlakozott:
    2011. január 02.
    Hozzászólások:
    27,115
    Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hódzsír
    [​IMG]
    Másnéven kasztóreum. Krémes, erős szagú anyag, amit az észak-amerikai hódok, vagy a pézsmapatkányok ivarszervéből (az ánusz mellől) nyernek ki. Parfümökben is használják, de sokszor helyettesítik vele a vaníliaízt is. Még mindig olcsóbb, mint a világ legdrágább fűszereinek egyike.
    Emberi szőr
    [​IMG]
    Az L-cisztein nevű anyagot hidrolízissel nyerik ki az emberi hajból, és ízfokozónak használják, leginkább a péktermékeknél. Mesterségesen is elő lehet állítani, ami sokkal drágább, de kóser és halal konyhákban csak ezt használhatják.
    Fagyálló
    [​IMG]
    A propilén glikol egy, az alkoholok csoportjába tartozó szénhidrogén-vegyület, áttetsző, olajszerű folyadék. Kozmetikumokban és dohánytermékeknél is használják, de előfordul a salátaöntetekben is.
    Homok
    [​IMG]
    A szilícium-dioxidot, vagy köznapi nevén kovát az élelmiszeriparban csomósodást gátló anyagként és habzásfékezőként alkalmazzák E551 néven. Előfordulhat szárított élelmiszerekben is, ahol víz megkötésére használják. Szájon át a szervezetbe kerülve szerencsére nincs ismert mellékhatása. Azért is szerencse, mert a fogkrémekben is megtalálható.
    Bórax
    [​IMG]
    A bórax, vagy nátrium-borát E285 jelzéssel jelenik meg a hozzávalók között. Alkalmazzák tisztítószerként, zománcként, kozmetikumokban, vagy az élelmiszerekben adalékanyagként, a biokémiában pufferoldatként és tűzoltó-anyagként.
    http://mivoltma.444.hu/2014/03/24/5-undorito-etel-amirol-nem-is-tudtad-hogy-folyamatosan-eszed-oket/