Egy tradicionális brit desszert, a ragadós karamell puding Texas egyik kedvelt finomsága, hála Tracy Clarosnak. A nő amerikai vásárokon árusította portékáját, mára viszont egy négy millió dolláros cégének vezére, amelynek külön megállapodása van olyan amerikai üzletláncokkal, mint a Costco, vagy a Wal-Mart. Tracy Claros hazájában beszéd terapeutaként dolgozott, de már gyerekkora óta szenvedélye volt a főzés és az édesség. Angliában, ahol a régi családi édességek ismét reneszánszukat élték, azonban túl nagy volt a konkurencia, hogy vállalkozását beindítsa. 2003-ban áthelyezte székhelyét Angliából Texasba, ahol egy évvel később el is indította saját vállalkozását egy austini alagsorban. A kezdetekkor még helyi vásárokon árulta az édesanyjától örökölt recept alapján készült édességeket. Angol pudingForrás: Shutterstock Termékénél az első probléma az elnevezéssel jelentkezett, ugyanis Amerikában – Magyarországhoz hasonlóan – pudingnak csak a kicsit habos, rázkódós édességet nevezik, míg Angliában szinte minden desszertnek ez az elnevezése. Tracy Clarosnak el kellett magyaráznia a vásárlóinak terméke nevét, illetve, hogy ezt fogyasztás előtt fel kell melegíteni. A mai napig kapunk levelet amerikaiaktól, hogy megkóstolták az édességünket, és ez a legfinomabb, amit valaha ettek" – mondta Claros a BBC-nek. Az eladások növekedésével terjeszkedni kezdett cégével, és viszont eladókat keresett meg. Azonban itt akadt egy újabb probléma, ugyanis az amerikai üzletek nagy részében nincs hűtő részleg, csak mélyhűtő, a pudingoknak pedig hűvös helyre van szükségük. A desszert terjedésével egyre több magazin kereste fel Clarost, köztük Oprah Winfrey újsága, ami 2008-ban a legjobb angliai finomságnak nyilvánította a pudingot. Ezzel egy időben a termék rengeteg nemzeti díjat is bezsebelt. IllusztrációForrás: AFP/2016 Getty Images/David Becker 2015-ben ismét nagy változás történt a cég életében, ugyanis a British Airways légitársaság szerződést kötött az első osztályon utazók édesség ellátmányára, a céget később a Virgin Airways is követte. Tracy Claros nagyon büszke, hogy kialakult egy kapcsolat cége és az anyaország között. Ma a cég négy millió dollárt ér, és külső befektetők nélkül képes tartani piaci pozícióját. A vállalkozás megmaradt családi jellegű, ugyanis a weboldalon történő eladásokat James, Tracy Claros fia kezeli. A cég desszertjeit egy chicagói pékség készíti el – ahol húsz fő dolgozik – és évente egymillió desszertet készítenek el a Sticky Toffee Pudding Company égisze alatt. KAPCSOLÓDÓ CIKKEK Let's block ads! (Why?) Forrás...