A Chelsea kapusa nem értett egyet Conte döntésével

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2018. február 28..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    A Chelsea 2-1-re kikapott vasárnap a Manchester United otthonában vívott rangadón az angol labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján. A londoniak menedzsere, Antonio Conte még 1-1-es állásnál meglepő cserére szánta el magát, a 73. percben lekapta a pályáról csapata legnagyobb sztárját, Eden Hazard-t, akit Pedro váltott. Két perccel később a Chelsea gólt kapott és a meccset is elbukta, Hazard honfitársa, Thibaut Courtois pedig nem ment el szó nélkül az eset mellett.

Nem tudom, miért kellett lecserélni Edent, ő tipikusan az a játékos, akit végig a pályán kell tartani, hiszen egy váratlan villanással bármikor képes eldönteni egy olyan rangadót, mint amilyen a manchesteri volt. - nyilatkozta a kapus a belga Play Sports televíziónak, majd hozzátette: "biztosan megvolt Antonio Conte oka a változtatásra, de a vereség után muszáj megmagyaráznia döntését."

Eden Hazard láthatóan csalódott volt lecserélése miattForrás: AFP/Oli Scarff

Az olasz menedzser így indokolt: "Hazard elkészült az erejével, ezért hoztam le. "Az első félidőben rengeteget futott és a másodikba is hasonló intenzitással vetette bele magát. A 70. perc körül viszont az volt az érzésem, hogy elfáradt, ilyenkor pedig az én felelősségem, hogy új impulzust vigyek a mérkőzésbe."

Hogy mennyire volt hasznos Hazard játéka az első félidőben, azt az alábbi statisztika is remekül mutatja: egyedül több lehetőséget dolgozott ki 45 perc alatt mint az MU játékosok összesen.

Ennek, a belga lecserélését követően két perccel később bekapott gólnak, valamint a vereségnek fényében valóban megkérdőjelezhető Conte döntése, még akkor is, ha a 88. percben Morata szabályos találatát les címén annulálta a játékvezető. De ez már egy másik történet.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...