A Zengő Motorsport fiatal versenyzője a túraautó Európa-kupa után a túraautó-világbajnokságban is bizonyíthat. A zengős SEAT Leon után ezúttal egy Honda Civic WTCC-vel versenyez majd a legendás Termas de Río Hondón. Az ETCC összetett pontversenyében hetedik helyen álló pilóta az Origónak elmondta, egy reggeli telefonhívással kezdődött az izgalmas kaland. 7 óra 56 perckor csöngött a telefonom, Zengő Zoltán hívott azzal, hogy lenne-e kedvem kipróbálni magam a Hondában. Aurélien Panis távozása után ugyanis két autó volt úton Argentínába, és csak egy pilótája volt a csapatnak, ezért rám gondoltak." Szabó Zsolt (jobbra) eddig az ETCC-ben képviselte a Zengő Motorsportot Forrás: www.av-photography.fr/Antonin Vincent Szabó gondolkodás nélkül igent mondott, hiszen mindig is erről a lehetőségről álmodott. "Michelisz Norbi még a BMW-vel körözött a Hungaroringen, én a helyszínen drukkoltam neki és arra vágytam, hogy egyszer én is ott szerepelhessek." A fiatal zengős versenyző úgy ül majd be a Hondába, hogy csupán elméleti felkészítést kapott a kezeléséről. "Kaptam egy gyorstalpalót, hogy milyen állásban kell lenniük a gomboknak, nagyjából átbeszéltünk minden fontos információt a mérnökömmel, Kathi Sándorral, és a csapattársam, Nagy Dani is segített. A csapat egyáltalán nem ismeretlen, 2015-ben a SEAT Leon Európa-kupában már dolgoztunk együtt." Szabó (balra) az ETCC hungaroringi futamán dobogóra állhatott Fotó: Hirling Bálint - Origo A technika mellett a helyszín is teljesen új lesz Szabónak, aki csak szimulátoron és belső kamerás felvételek segítségével tudta egyelőre bejárni a pályát. A hirtelen beugrás miatt nincsenek saját magával szemben nagy elvárásai, nem is helyezésben méri a saját sikerét, hanem köridőben. Michelisz Norbi 2014-ben 1.44-et ment ezen a pályán, tavaly Nagy Dani 1.46-ot, ha valahol a kettő között tudnék teljesíteni, az nekem már elég lenne. Nagyon várom, izgatott vagyok, hiszen a legnagyobb példaképeimmel fogok versenyezni." A jó eredmény elérésében komoly szurkolói bázisra is számíthat Szabó Zsolt, ugyanis a Diósgyőr teljes focicsapata drukkol neki hétvégén. A WTCC hétvégi menetrendje (magyar idő szerint): Szombat: 20:00 - Időmérő edzés 21:00 - MAC3 csapatidőfutam Vasárnap: 20:00 - Nyitó futam 21:00 - Főfutam Az eseményeket az EuroSport2 élőben közvetíti. Let's block ads! (Why?) Forrás...