A Meghívó Felelősséggel Tartozik A Meghívottért! - De Mit Is Takar Ez?

A témát ebben részben 'Tracker Beszélgetések' Her hozta létre. Ekkor: 2015. augusztus 21..

1. Her /

Kapott lájkok:
    14
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ez szinte minden torrentoldalon megtalálható. Viszont általában csak ennyi, nincs leírva mi az ami belefér és mi nem, mi mit von maga után, miért kapunk warnt vagy miért tiltanak ki, esetleg törölnek.

Veletek mik fordultak elő?

Mi volt az, ami már átlépte a határt az adott oldal Staffjának ingerküszöbét?

Írjátok le, hol, mit követett el a meghívott és mi volt a büntetés!

Csak a kíváncsiság kedvéért, így kiderülhet melyik oldal vezetősége mennyire szigorú, és hogy kezelik az egyes oldalak a hasonló szabálytalanságokat.

• Like Like x 2
  2. zonee / Guest

a kockázat nagy mert
    az is bajba kerülhet aki nem tett semmi rosszat
    ha csalót hívsz meg biztos kitiltanak
    ha kitiltott felhasználót hívsz meg majdnem biztos hogy kitiltanak
    ha rossz aránya volt talán megúszod egy figyelmeztetéssel

3. Vendég /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Ha kitiltják a meghívottadat akkor elképzelhető, hogy téged ezért felelősségre vonnak. Vagy kapsz egy figyelmeztetést, vagy kitiltanak. De az is megeshet, hogy csak megvonják a meghíváshoz való jogodat. De általában ezt is egy huzamosabb ideig tartó warn kíséretében tálalják.

Mikor melyiket alkalmazzák, az az adott oldaltól és a szabálysértés súlyosságától függ.

Vannak oldalak, amik az úgynevezett meghívófát is kivágják, ha lesz rajta egy rohadt gyümölcs.

Ugye a klasszikus eset, mikor valaki csal, és ezért az illetőt kitiltják és azt is aki meghívta. Ez volna a fának az egyik ágacskájának a megmetszése. A favágás esetében viszont a fa gyökerénél szüntetik meg a problémát. Nem csak az repül aki csalt és aki behívta, hanem azok is akiket ők meghívtak, és aki őket is behívta. Szóval mindenki. XD

Kereskedőket, csalókat, többszőrös visszaesőket nem szívesen látják az oldalak a közösségükben. És mivel kihangsúlyozzák, hogy csak olyan embert hívhatsz meg, akit ismersz, akiben megbízol, feltételezik, hogy te bizony tudtál a meghívottad dolgairól, sőt te magad is tudsz velük azonosulni. Ismeritek a mondást, madarat tolláról, embert barátjáról. XD

Én az itt felsoroltak mindegyikét átéltem.

-Hívtam meg olyat, akit nem kellet volna ezért tiltottak!
    -Hívtam meg olyat, akit nem kellet volna, ezért figyelmeztettek!
    -hívtam meg olyat, akit nem kellet volna, ezért elvették a meghíváshoz való jogomat.

Sőt, többször is repültem már, mikor kidőltek azok a bizonyos meghívófák.

Egyik ilyen emlékezetes estben a következő történt:

Az aki meghívott, behívott egy tradert is, és ezért neki is és az ő meghívottjainak is menniük kellet.

Utoljára szerkesztve moderátor által: 2015. augusztus 21.
  4. zörgőfürge /

Kapott lájkok:
    684
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Egyszer sikeresen meghívtam egy csalót,mint kiderült.Arányt csalt gondolom Ratioval. 4hétre parkolópályára küldtek és megvonták a letöltési jogom.Ennél sokkal rosszabbul is járhattam volna,ha mondjuk még ki is vágnak onnan.Lehet az mentett meg,hogy régi tag vagyok ott és elég sok feltöltésem is van.

5. Her /

Kapott lájkok:
    14
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Dark Angel:
    Azért ha Én meghívok 5 embert, abból az egyik csaló és ezért törölnek engem az még valahol érthető is, de az hogy ezért az általam meghívott 4 rendes embert is törlik az már igen durva büntetés.
    Ezt pl melyik oldalon láttad már?

A vétkest büntetni kell ez természetes, és mivel Én hívtam meg engem is. De a többit.

De mi van ha ennek a fának nem én vagyok a törzse, hanem pl én is meghívott vagyok és az én meghívottam vétkezik. Vagy akár már az a 4 ember akit meghívtam is hívott meg embereket.

Ez magyar vagy külföldi oldal volt?
    [DOUBLEPOST=1440179908,1440179725][/DOUBLEPOST]
    Az oldalakat is írjátok. :tef293:

A végére lehet egy statisztika. És itt egy érdekesség is a hozzászólásodban. Lehet valaki ugyan azon az oldalon ugyan olyan szituációban volt mint Te csak éppen átlagos Tag volt ha szabad így fogalmaznom, és ezért pl súlyosabb büntetést kapott.

A Staff tagok általában mindig fenntartják a mérlegelés jogát, de kíváncsi lennék hogy ez mely oldalakon hogy oszlik meg.

6. zörgőfürge /

Kapott lájkok:
    684
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ez a microbit oldal volt.:tef293:

7. Vendég /

Kapott lájkok:
    0
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Üdv Her! A favágás a külföldi oldalak bizonyos rétegeire jellemző. Nem tudok arról, hogy magyar oldalon ilyen lett volna. A hunok sokkal élnőzőbbek az emberekkel.

A példa amit említettem, az konkrétan a ScienceHD-n esett meg. De repültem már a Sinderella oldalról is ezért. XD De ezen kívül még vannak jó páran, akik alkalmazzák ezt a kissé túlzó, ám de roppant elrettentő eljárást XD

8. szappanoskrumpli /

Kapott lájkok:
    26
    Beküldött adatlapok:
    0
    meghívás miatt könnyű bajba kerülni
    én statisztikát kérek több oldalról általában

9. Trancemaster /

Kapott lájkok:
    10
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Eddig Két tucat magra meghívottam közül 8 törölt felhasználó van és senki nem szólt semmit. Máshol sem történt ezt végett balhé velem.

Általában a különféle cserefórumokon ezért hívják fel a figyelmet arra, hogy ne osztogass hívót/accot 1-2 napos ismeretlen emberkéknek + koldusoknak és ha számodra kedves oldalról van szó, akkor kérj előtte referenciát másik emberkéktől...holott a kettő között nem sok korreláció van, ismertem anno egy kollégát aki több hónapja / éve tagja volt bizonyos fórumoknak és állítólag 15 BH accot harácsolt össze...(bár lehet hogy ez is csak urban legend...) sőt olyanokat is láttam akik meghívót kértek majd RM-el tesztelték az oldalt...és olyanokat is akik miután beregeltek az oldalra, csak szimplán beugattak a staffnak majd ők bannolva, a meghívójuk bannolva v. warnolva lett. Láttam amatőr trader-eket és tradervadászokat...a popszakma már csak ilyen.