Nálunk nem, ha beteg vagyok, mint most, a kollégákkal kell egyeztetnem, hogy elmehessek pár napot pihenni.
Sajnos a mai világban nem igazán tolerálják ha beteg vagy. Könnyen oda dobja a munkáltató a munkavállalónak a választ ha nem tetszik el lehet menni. Már állásinterjúnál ha nő vagy képesek megkérdezni hogy van -e gyermeked, mennyi idős és ha lebetegszel ki lesz vele otthon, vannak -e nagyszülők akik el vállalnák hogy vigyáznak -e rá. Sok ilyenről hallani. Bár fejlődött a világ, de embertelenebb is lett.
Egy ideig megy a tolera,aztán ha nagyon elhúzódik a tápos dolog,akkor jön a "lapát megy alád"verzió.Hamar megválnak az emberektől manapság.Ez van.
Nem szeretik ha az ember beteg,de nem is jönne jól ha valaki hiányozna,úgy hogy betegen is nyomatjuk.
Nálunk ez úgy megy,hogy ha beteg vagyok akkor egy megoldatlan problémánál azt szokták mondani:nem tudom mi legyen várjuk meg vele Zolit..Így minden nappal mikkor nem dolgozom gyűlik a megoldatlan problémák száma.
Egyetértek az előttem szólókkal, nem nagyon tolerálják. Nálunk betegen és lázasan is dolgoznak, mert ha az ember elmegy 2 napra betegszabira, akkor ugrott a teljes bónusz, ami pozíciótól függő, de olyan kb netto 30ezer Ft. Az én részemen most influenzásak az emberek, de ma is megyünk túlórázni, mert kötelező.