A piacon kezdtek a séf-vb magyarjai 2015. 01. 27., 10:39 ,Táfelspicc A kötelező bevásárlással kezdődött a lyoni 15. Bocuse d’Or döntője. A világ legkeményebb szakácsversenyére idén második alkalommal sikerült bejutnia magyar séfnek: Molnár Gábor és csapata a verseny előestéjét a piacon töltötte. A bevásárlás a döntő része, így a huszonnégy séf nem csak egymással, hanem az idővel is versenyben áll: céljuk a legszebb és legjobb alapanyagok kiválasztása. Molnár Gábor a szerdai napon áll a konyhábaboxba, így a második etapban, 18:30-kor léphetett be a piacra, ahol fél órát válogathatott. Ezt követően a versenybiztosnál bemutatták kosaruk tartalmát, ami után már nem térhettek vissza a piacra. Forrás: Origo A halétel köretének legalább 50 százalékban zöldségből kell állnia. Molnár Gábor burgonyát, zöldalmát, fehérhagymát, gyömbért, kaprot, sütőtököt, japán articsókát, vörös- és cirmoscéklát, póréhagymát és tarlórépát tett a kosárba. Ezen kívül még egy zöldséget is kötelező lesz használnia – ezt ma estig titkokban tartják a Bocuse d’Or szervezői. A titkos összetevő négy zöldség között dől el. Az első napon versenyző csapatoknak tegnap este árulták el, hogy a szárzellerrel kell dolgozniuk. A holnapi napon főző magyaroknak szűkült a kör: csak az édeskömény, a póréhagyma és a sütőtök maradt. A pisztránghoz szükséges alapanyagokat magával hozhatta a csapat. Forrás: Origo A gyöngytyúkból készülő, gömböcöt felidéző versenymunka receptjében többek között póréhagyma, siitake- és vargánya gomba, paraj, sárgarépa és sütőtök, torma és csicsóka, fűszerként a petrezselyem és koriender kap helyet. Molnár Gábor és segédje, Pohner Ádám szabad tartású, 1,6-1,8 kg súlyú „Label Rouge” minősítésű gyöngytyúkkal dolgoznak majd, amelyet egészben, zúzával, begyével, májával, szívével és tüdejével, fejével és szárnyával együtt kell felhasználniuk. Bocuse d’Or Forrás: Origo Ma tizenkét nemzet versenyez, ők már elfoglalták a konyhát és megkezdték a munkát. Holnap a versenyboxban Pohner Ádám commisnak is rengeteg feladat jut a séf mellett, azonban Vomberg Frigyes edző már nem segíthet nekik, csupán a pult előtt, tanácsaival léphet közbe. Forrás: Origo A Bocuse d’Or második napján, január 28-án 9:30-kor kapják meg a startjelet, a halételt 14:30-kor, a húsételt 15:05-kör tálalják majd a zsűrinek. Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke a húsétel zsűrijében pontoz a 24 nemzet képviselői között. Forrás:A piacon kezdtek a séf-vb magyarjai