Mihai Tudose román miniszterelnök hétfőn azt mondta: nem fenyegetőzött akasztással, amikor múlt héten az erdélyi magyar pártok autonómianyilatkozatát kommentálta. Tudose leszögezte: románként határozottan fenntartja álláspontját, hogy semmilyen szinten - még békés egyeztetéseken sem - képezheti alku tárgyát Románia területi integritása, nem lehet szó Románia valamely részének autonómiájáról. Amikor a zászlón való lengést említettem, az állami hatóságokra utaltam, amelyeknek alkalmazniuk kell a törvényt. Az ő mandátumuk fog a zászló mellett lobogni, ha nem szereznek érvényt a törvénynek. Erről beszéltem, nem valakinek a felakasztásáról - jelentette ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottságának ülésére érkező román kormányfő. Mihai TudoseForrás: AFP/Stringer A külügyi bizottság rendkívüli ülést tart Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke kedd délután három órára összehívta a testület rendkívüli ülését Mihai Tudose korábbi nyilatkozata miatt. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig azt mondta ma reggel, hogy teljességgel elfogadhatatlan a 21. századi Európában, hogy egy komplett nemzeti közösséget és annak vezetőit akasztással, halállal fenyegetnek meg. Szerinte ez nem méltó egy kulturált európai politikushoz. Let's block ads! (Why?) Forrás...