Hmm ez Érdekes A Sör Okosabbá Tesz?

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. október 09..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Meglepő felfedezésre jutottak az oregoni állami egyetem kutatói a sörrel kapcsolatban.
    A tudósok egerekkel való kísérletének eredménye szerint a sör alapanyagának számító komló egyik összetevője jó hatással van a memóriára.

Ez az ún. xanthohumol, ami egyfajta flavonoid vegyületcsoportba sorolható. – számol be róla a Quartz oldal.

A kísérlet során az egerek egyik csoportját xanthohumol tartalmú étrend kiegészítőkkel kezelték. Az eredmény pedig azt mutatta, hogy a készítmény jó hatással van a memóriára és a gondolkodásra egyaránt. (Erre a sörivók nagy része biztos így reagálna – Én megmondtam!)

Azonban van itt még egy fontos szempont: a memóriára való pozitív hatást csak a fiatalabb egereknél mutatták ki, az idősebbeknél nem.

A xanthohumol egyedül csak a komlóban fordult elő, de a lelkes sörivókat azért le kell hűtenünk mielőtt még azt gondolnák, hogy mindezzel most már pozitív okot találtak a sörfogyasztásra.

A helyzet az, hogy napi 2000 liter sört kéne meginni ahhoz, hogy a kutatásban használt mennyiségű vegyületet be tudják juttatni a szervezetükbe a sörivással.

A kutatók szerint azonban nem elképzelhetetlen, hogy ez a megoldás a jövőben segíthet majd az emberek kognitív problémáin.
    A sör okosabbá tesz? | Hírek! - Hír.ma! Hírek pont ma...