Ön azok közé tartozik, aki szeret mindent készen kapni? Egy szalmaszálat nem tenne keresztbe, igaz, tudja, hogy ennek ára van? A koptatott répagolyó azoknak lehet kedves, akik kést nem vennének kezükbe, annak ellenére, hogy az még egy irodai konyhában, a mikrohullámú sütővel bűvészkedő irodisták között sem számít szentségtörésnek. Micsoda lelemény! Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Mi ez? Persze, tegyük fel a kérdést, mi az a répagolyó? Ha még nem találkozott ilyennel, képzeljen el egy acéldobot, valami olyat, mint egy automata mosógép belseje, amibe zöldséget dobálnak, hogy hámozzák, aprítsák azt. A folyamat végén apró golyók maradnak, amelyeket vagy felhasználnak pépbe, vagy zacskóba tesznek, hogy védőgázzal körbevéve frissek maradjanak. Kilója 169 forint Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc A Tesco polcán találtuk a terméket: 100 gramm 79 forint, azaz kilója 790. Nyolcvan centivel mellette igazi, szép, szintén magyar répák mosolyognak, igaz, nincsenek legömbölyítve, pucolva – kilójuk cserébe mindössze 169 forint. Aki lusta, fizessen! Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc Melyik a finomabb? Véleményünk szerint az olcsóbbik lehetőség a jobb: édesebb volt és roppanósabb. Ennek ellenére, mint üzleti leleményt elismerjük, jól csinálják, aki lusta fizessen, mi meg inkább megpucoljuk a répát, és töredék áron ropogtatunk. Forrás:Aki lusta, fizessen