Amerika Kapitány: Az els? bosszúálló (Captain America: The First Avenger, 2011) 1942-t írunk, amikor Steve Rogers katonai szolgálatra jelentkezik. Mindenre elszánt, szeretne harcolni a hazájáért a nácik ellen. A jelentkezését elutasítják, arra hivatkozva, hogy fizikailag nem felel meg. Az élete gyökeresen megváltozik, amikor önként jelentkezik egy szupertitkos katonai feladatra, ahová fel is veszik. A hadm?velet neve Rebirth. Ennek a programnak köszönhet?en Roger újjászületik, és Captain America-ként, szuperh?sként veszi fel a harcot az ellenséggel. Rendez?: Joe Johnston F?szerepl?k: Chris Evans, Hayley Atwell, Hugo Weaving, Sebastian Stan, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Tommy Lee Jones, Stanley Tucci Gyártó studió: Paramount Pictures, Marvel Studios Nemzet: amerikai Stílus: sci-fi, akció Magyar mozibemutató: 2011. augusztus 4. Amerikai bemutató: 2011. július 22.
amikor hallottam róla meg?rültem hisz volt sega játék még régen és volt képregény is, most film de nem azt adta számomra amit elképzeltem, leírhatom csalódást okozott.