Bulvár Annyira vagyok érzéki, mint egy fóka.

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. június 15..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    A hollywoodi álomgyár legrejtélyesebb csillaga, senki, még ő maga sem tudja, hogy mire képes a filmvásznon. Szerintem bármire – állítja Johnny Deppről legjobb barátja, a szerb rendező, Emir Kusturica. A színész a belgrádi Alo magazinnak adott interjút.
    Szinte évente ellátogat Szerbiába, ennyire szereti ezt az országot?
    Inkább azt mondanám, megszerettem. Emirnek, a testvéremnek köszönhetjük ezt. Barátságunk az Amerikai álmodozások forgatása, 1992 óta tart. Akkor jártam először az országban, és valami ismeretlen kórban megbetegedtem. De nem kellett orvos a gyógyuláshoz. Kusturica szülei, Szenka és Murat házi koszttal, szerető gondoskodással kigyógyítottak, s azóta soha nem voltam beteg. Megszerettem náluk a csevapcsicsát, a sligovicát, és megszerettem a szerb embe*reket is. Azóta visszajárok.
    A pletykák szerint egy szerb nő miatt romlott meg a kapcsolata volt feleségével, Vanessa Paradis-vel is.
    Butaság. Nem mondom, a szerb nők izgalmasak, mintha egy régi világból csöppentek volna közénk. A pillantásukban van valami ősiség, úgy néznek rád, mintha kétezer év minden titkát ismernék, de ennyi. A magánéletben nem vagyok egy csapodár, a páromat sosem csalom meg egyéjszakás kaland kedvéért.
    Pedig volt néhány az életében, Vanessával például tizennégy évet élt együtt.
    És született tőle két csodaszép gyermekem. Nekünk ők a mindeneink. Más kérdés, hogy mégsem maradtunk meg mellettük együtt. Nem tehettük, mert a kapcsolatunk elfáradt, s ha nem szakítunk, abból csak rossz születhetett volna, például megutáljuk egymást. Így viszont barátok maradtunk, s a gyermekeinknek reményeink szerint jó szülei vagyunk.
    Fotó: MTI
    Örök életében színésznek készült?
    Nem, zenésznek. Annak születtem. Tizenkét éves koromban beleszerettem, és azóta sem ábrándultam ki belőle. Persze ez nem volt nehéz, hisz hobbizenészként is volt szerencsém együtt játszani azokkal, akikre mindig felnéztem. Muzsikáltam Patti Smith-szel, az Oazisszal és Keith Richardsszal is. Ma már persze nem játszom a nyilvánosságnak, mert úgy tartom, nem lenne korrekt, hisz engem már színésznek ismer a világ, és a koncertekre nem azért jönnének, mert jól zenélek, hanem – mondjuk – azért, mert Jack Sparrow kapitányt akarják élőben látni.
    Aligha vitás, a karib-tengeri kalóz hozta meg pályája során a világhírt. Erre a lehetőségre azonnal ráérzett?
    Ilyesmire ráérezni sosem lehet. Szerintem anno a Disney-stúdióban sem sejtették, mekkora siker lesz a filmből. Amikor a meghallgatás után felvázoltam nekik, hogy milyennek is képzelem én Sparrow kapitányt, fanyalogtak. Kissé furcsa, részeg a figura, s ha már itt tartunk, mondja meg őszintén, hogy meleg is? – kérdeztek rá a film pénzelői. Aztán szerencsém volt, végül is rám hagyták a dolgot, és bejött.
    Végül is négyszer már eljátszotta a szerepet. Ez önigazolásnak is jó?
    Tudja az ördög. Jack Sparrow és én valahogy összenőttünk. Néha az volt az érzésem, hogy nélküle depressziós lennék. Ez persze hülyeség. Máskor viszont még az is nevetséges, hogy én a filmben barna bőrű vagyok, holott a valóság az, hogy sápadt, fehér az alapszínem. Csak a karib-tengeri forgatás barnított meg.
    Mi a legnehezebb egy színész életében?
    Kétségkívül a népszerűség. Nekem ezt valamelyest sikerült kezelnem, s rám akkor sem vadásztak a fotósok és az újságírók, amikor éppen váltunk Vanessával. De látom, mit szenvednek mások. Az utazó forgatása során sokat voltunk együtt Angelina Jolie-val és Brad Pitt-tel. Szomorú volt látni, min mennek keresztül. Ők is és a gyermekeik is. A lesifotósoktól élni nem tudnak. Amint kilépnek az utcára, már ott is vannak. A forgatás során a kínok kínja volt Angelinával úgy viselkedni, hogy vadidegenek vagyunk. De úgy kellett, mert egy félreértelmezhető fotóból kerített sztori mindkettőnk ma*gánéletét hazavágja.
    És mi a legfontosabb egy film forgatása közben?
    Nekem a nyugalom. Ha az nincs, akkor egyszerűen szétesek. Ezt a rendezőim is tudják, és maximálisan tiszteletben is tartják. De ezért vagyok körülvéve kemény legényekkel, goromba asszisztensekkel is. El kell valahogy hárítanom magam körül a felhajtást. Amikor nem dolgozom még csak-csak, de munka közben képtelen vagyok elviselni az idegenek nyüzsgését a közelemben.
    Floridában nőtt fel, aztán egy francia farmra költözött. Mi volt ennek az oka?
    Csakis a gyerekek. A döntést még Vanessával együtt hoztuk meg a kislányunk és a kisfiunk miatt. Az új otthon nyugalmat hozott az életükbe, amire Amerikában sosem lett volna lehetőségük. A telefon a farmon ritkán csörgött, a szomszédok nem zavartak, csakis a gyerekeknek tudtunk élni, a kertünkben saját termésünk nőtt, szabadidőnkben sétálhattunk, csodálatos volt minden.
    Ezek szerint Holly*woodban rosszul érezték magukat?
    Az egy pokol. Mit mondjak? Örök életemben gyűlöltem a drogot és az alkoholt, ott mégis rászoktam, mert abban a bolondokházában másként nem lehet megmaradni. Volt úgy, hogy hetekig részegen fetrengtem, s ez mindaddig tartott, míg Vanessa meg nem jelent az életemben. Ő húzott ki a szarból, sőt megajándékozott Lily lányommal és Jack fiammal. Ezt soha nem fogom tudni megköszönni neki.
    Hízelgett önnek, amikor a világ legvonzóbb férfijává választották?
    Mindig úgy éreztem, hogy itt valaki óriásit tévedett, hogy egyszerűen elírták a nevet, arról szó sem lehet, hogy az én vagyok. Sosem éreztem magam szexszimbólumnak, de amikor a hír nyilvános lett, kezdtem magamra figyelni. Reggel felébredtem, fogat mostam és belenéztem a tükörbe. Jé, tényleg? És röhögtem. Úgy gondolom, hogy én, aki annyira vagyok patetikus és érzéki, mint egy fóka, az életben nem lehetek a nők bálványa.

[h=5]1960-as évek[/h] 1963. június 9. – a Kentucky állambeli Owensboróban megszületett Johnny Depp, a Golden Globe-díjas amerikai színész, akit háromszor jelöltek Oscar-díjra. Két lány- (Christie és Debbie) és egy fiútestvére van (Danny), aki író lett.
    [h=5]1970-es évek[/h] 1975. – Johnny tizenkét éves volt, amikor az anyja vett neki egy elektromos gitárt, és a fiú különféle garázsbandákban kezdett játszani. Három évvel később a szülei elváltak, Depp az alkoholba és a drogba menekült, otthagyta a középiskolát, hogy rockzenésszé váljon. A The Kids nevű csapatban játszott.
    [h=5]1980-as évek[/h] 1983. – Húszévesen feleségül vette Lori Anne Alison sminkest, akivel 1983-ban Los Angelesbe költözött, s megismerkedett Nicolas Cage, akkor még ismeretlen színésszel. Ő ajánlotta be Johnnyt a Rémálom az Elm utcában című, ma már klasszikus horrorfilmbe. Kisebb szerepet kapott A szakasz című alkotásban, majd három évig volt a 21 Jump Street című sorozat egyik főszereplője. A filmes áttörést az 1990-es, Tim Burton rendezésében készült Ollókezű Edward hozta meg számára. 1988-tól sorjáztak az életében a neves barátnők: Sherilyn Fenn, Jennifer Grey, Winona Ryder, Kate Moss többek között.
    [h=5]1990-es évek[/h] 1993-ban megtörtént Depp életének legnagyobb tragédiája: tragikus halált halt legjobb barátja, River Phoenix amerikai színész, akit Hollywood ígéretes tehetségének tartottak, és 19 évesen Oscar-díjra jelölték. A fiatal tehetséggel a Johnny Depp résztulajdonában lévő Viper Room nevű szórakozóhely előtt kábítószer-túladagolás végzett. 1998-ban A kilencedik kapu című film forgatásán ismerkedett össze Vanessa Paradis modellel, énekes- és színésznővel. Tőle született kislánya, Lily-Rose Melody Depp (1999) és kisfia, Jack John Christopher Depp III. (2002). Tíz év együttélés után, 2008-ban vette el Vanessát, majd négy évvel később, 2012-ben jelentették be, hogy békében elváltak. Jelenlegi párja Amber Heard.
    [h=5]2000-es évek[/h] 2003. – A közönség kedvencévé Jack Sparrow kapitány szerepe avatta A Karib-tenger kalózai-filmekben. Ezért 2004-ben Oscar-díjra jelölték, de kapott egy jelölést az Én, Pán Péter című drámában alakított szerepéért is. A Fekete Gyöngy átka című filmért a francia filmszakma elismeréseképpen César-díjat kapott 1999-ben. 2008-ban megkapta a Golden Globe-díjat a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya című, Tim Burton rendezte musicalért. Ugyanezért a szerepért jelölték Oscar-díjra is.

http://www.borsonline.hu/20140615_annyira_vagyok_erzeki_mint_egy_foka#