Kultúr Átadták A Junior Prima Díjakat Színház- És Filmművészet Kategóriában

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' klarensz hozta létre. Ekkor: 2014. november 15..

1. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Lovas Rozi, Mórocz Adrienn és Szatory Dávid színművészek, valamint Zomborácz Virág filmrendező is szerepel a Junior Prima Díj színház és filmművészet kategóriájának idei díjazottjai között. Az FHB Bank támogatásával átadott, egyenként kétmillió forint pénzjutalommal járó elismerést nyolc fiatal művész vehette át.
    Junior Prima Díjban részesült Zomborácz Virág forgatókönyvíró, rendező, akinek Utóélet című első nagyjátékfilmjét nagy siker övezte az idei Karlovy Vary filmfesztiválon és a mozipénztáraknál is. Jelenleg pedig a köztelevízió Fapad című komédiasorozatán dolgozik.

A sokrétű munkáról a díjazott a következőket mondta: "Kifejezetten alkalmasnak gondolom magamat arra, hogy egy alkalmazott szakmaként foglalkozzak akár forgatókönyvekkel, akár rendezéssel. Egyébként meg vannak olyan személyes történeteim, amelyek éppen valamiért fontosak és akkor meg nyilván azokat szeretném belepaszírozni. Bár állítólag felismerhetőek a dialógjaim a Jóban Rosszban-ban is, mert valahogy mindig az is egy kicsit személyesebbre sikerül, de valószínűleg ez a szakmának a jellegéből is fakad".

A színészek között díjazták Béres Mártát, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház művészét, Mórocz Adrienn bábszínész, táncművészt, a Budapest Bábszínház társulatának tagját, Orth Pétert, a kecskeméti Katona József Színház művészét, Rétfalvi Tamást, a Radnóti Miklós Színház társulatának tagját.

Szintén Junior Prima Díjat vehetett át Szatory Dávid, a Nemzeti Színház művésze, aki az őt a pályán elindító első inspirációjáról mesélt az InfoRádiónak.

"Volt egy erős színházi élményem, ha jól emlékszem a Macskák volt az, amit láttam, amire elvittek elég fiatalon édesanyámék. Akkor nekem ez az egész világ valahogy beégett, és próbáltam ezzel foglalkozni, és megpróbálni megtalálni az utam, hátha van helyem a pályán. Tulajdonképpen egy szenvedélyből alakult ki ez a dolog." - mondta Szatory Dávid.

Ugyancsak díjat vehetett át Lovas Rozi, a Pesti Magyar Színház művésze, aki hivatástudatáról beszélt: "Az a féle őszinteség és sokrétűség, amit a színház tud képviselni, az az, amire én is törekszem. Olyan élményt nyújtani, egy olyan gondolatot átadni a színpadról a nézőnek, amivel tud valamit kezdeni, illetve többé válhat tőle. Én is arra törekszem, hogy pszichésen, mentálisan és érzelmileg is megérintse a nézőt az, amit csinálok."

A táncművészek közül Székely Szilveszter, Bozsik Yvette Társulatának tagja vehetett át elismerést, aki elmondta, külön öröm számára, amikor prózai szerepekben is helyt állhat.

"Van egy Hét boszorka című koncertelőadás a Centrál Színházban, ott van egy duettem Básti Julival, ez az egyik kedvenc előadásom. Vannak gyermek-, ifjúsági- és felnőtt előadások, amelyekben részt veszek. Nagyon fontos számomra az, és köszönettel tartozom érte Bozsik Yvettnek, hogy nem csak táncosként használ a színpadon, hanem vannak olyan darabok, szerepek, ahol énekelek, beszélek is" - mondta Székely Szilveszter.

A Junior Prima színház-, film-, és táncművészet kategóriájának idei díjait is az FHB Bank támogatásával adták át. Az elismerés odaítéléséről döntő zsűri tagja volt Bálint András, Eszenyi Enikő és Molnár Piroska színművész, Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának tagja, Káel Csaba, a Művészetek Palotájának vezérigazgatója, és Orlai Tibor színházi producer.
    Átadták a Junior Prima Díjakat színház- és filmművészet kategóriában - Inforádió