Ami elromlik háztartásomban: - ameddig terjed technikai tudásom - ha van hozzá alkatrészem - türelmem és időm < elvégezni a munkát - nagyjából elég sok mindent meg tudok oldani saját magam: kivétel / TV- és rádió javítás. Ezekhez meg volna minden felszerelésem és anyagom: szakértelmem nincs hozzá. Talán meg fogom még tanulni. Jelenleg szaktanácsot kérek Édesapám régi kollégáitól és ha nem boldogulok: szégyenlem, de elviszem hozzájuk.
Hát szénkefét nem állnék neki cserélni a kézi turmixgépben. De persze az nem is barkácsolás. Viszont volt hogy oda álltam kisebb dolgok barkácsolásánál de csak segíteni.
Tartom magamat Yoda mester (Star Wars) tanításához: "- Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!" Annyiszor jártam már pórul, amikor próbálkoztam! Pl.: - kemény fába 2 fúróhegy eltörése egymás után Édesapám tanácsa: - pontozd elő / fúrd elő nagyobb heggyel az elejét - vedd az amerikáner (kézi) fordulatát alacsony állásra (hajtókar a másik oldalra) - lassan és nyugodtan, stabil kéztartással, megfelelő pozícióban, pontosan merőleges szöget tartva Nos, jó az öreg a háznál. Mit kívánok ennyi eszmefuttatással kinyögni? Édesapám TV-Rádió Műszerész Mester volt életében. Halála után maradt 1-2 villamosítási dolog a portán: - meg kell oldanom - tegnap már menekvési tervet dolgoztam ki magam számára: * nincs anyag * elhívom az egyik barátomat, ő egyetemet végzett electrotechnikus Nos: megnézem, hogy Édesapám hajdan miként oldotta meg a feladatot / igyekszem jól lemásolni = magamnak kell megoldanom a feladatot.
Egyszerűbb kisebb problémákat,vagy amihez nem kell szakember meg csinálom.De általában szakemberhez fordulok.
Lényegében azt fogalmaztam meg: - amihez nem értek = szakembert hívok (pl.: gázszereléshez véletlenül se nyúlnék / dettó: víz- és elektromosság) - minden máshoz: amihez értek - amennyiben tudatlanságom, vagy anyag / eszköz / technológiai ismeret szükséges, akkor szakembert hívok Mondjuk úgy, hogy lakásom kifestését szobafestőre bízom.
Hát ez így van!Amit az ember meg tud oldani azt megteszi,mert anyagilag se elhanyagolható,ha sok mindenhez nem kell szakit hívni.
Barkácsolós vagyok, már amit egy lány meg tud barkácsolni. Varrogatok, díszítek, ajándékokat is készítek, meg hasonlókat.
Nekem egész jó kézügyességem van a barkácsoláshoz..mindent magamnak csinálok meg..nagyon ritkán hívok mester embert..
szerelgetős, elektromos dolgokban jó vagyok, bár kicsit lusta Szóval fúrok, faragok, javítgatok itthon ha kell, leszámítva a tériszonyos dolgokat, pl a tetőre nem másznék fel...