Benedek Tibor távozik a pólóválogatott éléről

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2016. október 20..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor úgy döntött, lejáró szerződése után nem pályázik a tisztségre.

"Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat" – idézte a Waterpolo.hu Benedek Tibort.

Benedek Tibor nem indokolta meg konkrétan a távozás okát

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mindez azt jelenti, hogy a válogatottal 2013-ban világbajnoki aranyérmet, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban Eb-bronzérmet és olimpiai ötödik helyet szerző kapitány – akinek december 31-én jár le a szerződése – távozik a nemzeti csapat éléről.

Az MVLSZ szombaton, október 22-én tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi szövetségi kapitány személyéről.

Belső feszültségek is voltak a csapatnál

Az olimpiai kudarcot nehezen emésztették meg a csapat, illetve a stáb tagjai. Gerendás György másodedző nyilatkozata akkora port kavart, hogy több játékos is visszaszólt a Vámos Mártont leszobafestőző edzőnek, aki aztán csípőből reagált a csapatkapitány, Varga Dénes zsémbes nyilatkozatára.

Benedek már ekkor jelezte, nem biztos benne, hogy egyeznek az elnökséggel a gondolataik a válogatott jövőjéről, ennek ellenére komoly meglepetés, hogy nem vállalja tovább a munkát a csapat élén.

A cséká is elgondolkodik a folytatásról

Nemrég Varga Dénes, a pólósok 29 éves csapatkapitánya is arról beszélt, megeshet, lemondja a válogatottságot. Kiemelte, a döntését az is befolyásolja, hogy a szövetség tisztújító közgyűlésén mi történik. "Természetesen foglalkoztat a válogatottal kapcsolatos minden kérdés" – fogalmazott Varga Dénes a vlv.hu-nak adott interjújában.

Varga Dénes

Forrás: AFP/Peter Kohalmi

"Most van egy félévnyi klubszezon, nincs Világliga, és tekintettel arra, hogy milyen hosszú volt a előző klubszezonom, amit már taglaltam korábban, én idén már nem akarok válogatott edzésre menni, ezt itt és most kimondom, és vállalom. Biztos, hogy sokat foglalkozom majd ennek a kérdésnek az átgondolásával, de egyelőre nem tudom megmondani, hogy mi lesz. És ez nem is annyira edzőfüggő, inkább rajtam áll, az számít, hogy mit érzek, hogy érzek."

Let's block ads! (Why?)

Forrás...