Hmm ez Érdekes Beszéld meg magaddal és beindul az agyad

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' Guest hozta létre. Ekkor: 2012. április 22..

1. Guest / Guest

Egy új kutatás szerint segíti a koncentrációt, ha nemcsak gondoljuk, hanem ki is mondjuk.

Gary Lupyan és Daniel Swingley, a Wisconsini és Pennsylvaniai Egyetemek munkatársainak kutatását azok az emberek inspirálták, akik vásárlás közben, a tömött polcokon úgy keresik az általuk kívánt terméket, hogy közben orruk alatt motyognak. A két pszichológus arra volt kíváncsi, valóban segít-e a kimondott szó.

Tanulmányukhoz egyb?l két kísérletet is elvégeztek. Az els?ben a résztvev?knek húsz képet mutattak ugyanolyan fajta tárgyakról, majd arra kérték ?ket, hogy az egyik specifikusat keressék ki, a másikban a tesztalanyokat a boltokban megszokott tömött polcok elé vezették, de ugyancsak egy bizonyos tárgy megtalálása volt a cél. Érdekes módon a "beszédes" keresés gyorsabban vezetett eredményre, mint a néma.

Magyarul, ha a lakásban nem találjuk a telefont vagy a kocsikulcsot, nyugodtan segítsük ki magunkat azzal, hogy végig a hiányzó tárgy megnevezését motyogjuk. Persze lehet, hogy el?tte érdemes ezt a cikket a családnak is megmutatni, nehogy attól féljenek, hogy megbolondultunk. :tef161:

Forrás: Hír24
    http://www.hir24.hu/tudomany/2012/04/21/beszeld-meg-magaddal-es-beindul-az-agyad/

2. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    értem

Most már értem miért beszél a magyar magában!:tef161: :tef293: :tef161:

3. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Ha arra gondolok

Ha arra gondolok hogy a verseket úgy tanultam meg hogy hangosan felolvastam akkor ez így van , rengeteg technika létezik a memória (emberi) fejlesztésére , lehetne óvodás korban vagy általánosban ezeket komolyabban mit is alkalmazni tanítani .

4. Kopasz /

Kapott lájkok:
    171
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    Nehézgépkezelő
    Lakhely :
    Győr
    Magadba

De van jopár mondat amit nem kéne hangosan kimondani.

5. predator02 /

Kapott lájkok:
    206
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Magadba 2

És a skizofrénekkel mivan?. :tef161: :tef161: :tef161: