Jelölt a Wall Street farkasa, a Gravitáció, a 12 év rabszolgaság és az Amerikai botrány. A színészek között pedig díjesélyes Cate Blanchett, Jared Leto, Sandra Bullock, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender és Matthew McConaughey. Legjobb film, legjobb rendező 12 év rabszolgaság Forrás: Pro Video Film & Distribution Kft. Gravitáció Forrás: InterCom Amerikai botrány Forrás: InterCom Legjobb film - jelöltek Amerikai botrány (rendező: David O.Russell) Phillips kapitány (rendező: Paul Greengrass) Mielőtt meghaltam (rendező: Jean-Marc Vallée) Gravitáció (rendező: Alfonso Cuarón) A nő (rendező: Spike Jonze) Nebraska (rendező: Alexander Payne) Philomena (rendező: Stephen Frears) 12 év rabszolgaság (rendező: Steve McQueen) A Wall Street farkasa (rendező: Martin Scorsese) Legjobb rendező - jelöltek Alfonso Cuarón (Gravitáció) Steve McQueen (12 év rabszolgaság) David O. Russell (Amerikai botrány) Alexander Payne (Nebraska) Martin Scorsese (A Wall Street farkasa) George Clooney, Sandra Bullock és Alfonso Cuarón a Gravitáció forgatásán Margot Robbie, Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese A Wall Street farkasa forgatásán Legjobb férfi főszereplő A jelöltek: Christian Bale (Amerikai botrány) Bruce Dern (Nebraska) Leonardo DiCaprio (A Wall Street farkasa) Chiwetel Ejiofor (12 év rabszolgaság) Matthew McConaughey (Mielőtt meghaltam) Leonardo DiCaprio A Wall Street farkasában Matthew McConaughey a Mielőtt meghaltam című filmben Legjobb női főszereplő A jelöltek: Amy Adams (Amerikai botrány) Cate Blanchett (Blue Jasmine) Sandra Bullock (Gravitáció) Judi Dench (Philomena - Határtalan szeretet) Meryl Streep (Augusztus Oklahomában) Meryl Streep az Augusztus Oklahomában című filmben Cate Blanchett a Blue Jasmine című filmben Legjobb férfi mellékszereplő A jelöltek: Barkhad Abdi (Phillips kapitány) Bradley Cooper (Amerikai botrány) Michael Fassbender (12 év rabszolgaság) Jonah Hill (A Wall Street farkasa) Jared Leto (Mielőtt meghaltam) Michael Fassbender a 12 év rabszolgaságban Jared Leto a Mielőtt meghaltamban Legjobb női mellékszereplő A jelöltek: Sally Hawkins (Blue Jasmine) Jennifer Lawrence (Amerikai botrány) Lupita N'yongo (12 év rabszolgaság) Julia Roberts (Augusztus Oklahomában) June Squibb (Nebraska Jennifer Lawrence az Amerikai botrányban Lupita N'yongo a 12 év rabszolgaságban Legjobb idegen nyelvű film A jelöltek: A nagy szépség (Olaszország) A vadászat (Dánia) Omar (Palesztina) Alabama és Monroe (Belgium) The Missing Picture (Kambodzsa) A nagy szépség [TR="bgcolor: #F9F9F9"] AZ OSCAR-JELÖLT FILMEK SZÁMOKBAN 10 jelölés: Amerikai botrány, Gravitáció 9 jelölés: 12 év rabszolgaság 6 jelölés: Mielőtt meghaltam, Nebraska, Phillips kapitány 5 jelölés: A nő, A Wall Street farkasa 4 jelölés: Philomena 3 jelölés:Blue Jasmine, A hobbit: Smaug pusztasága 2 jelölés: Augusztus Oklahomában, Gru 2, Jégvarázs, A nagymester, A nagy Gatsby, Inside Llewyn Davis, A magányos lovas, A túlélő [/TR] [TR="bgcolor: #F9F9F9"] [/TR]