Ezt a kérdést boncolgatja most szinte valamennyi divatblog és -oldal Anja Rubik Vogue címlapja kapcsán. Hatalmas visszhangot váltott ki Anja Rubik meztelen fél melle, amely most az orosz Vogue márciusi számának címlapjáról tekint vissza az újságárusoknál. A borító kapcsán számos divatblogger és újságíró fejezte ki nemtetszését az ikonikus magazin választására. Sokan ugyanis úgy vélték, teljesen felesleges egy meztelen mell, főleg rögtön a címlapon. Mások azonban semmi kivetnivalót nem találnak Anja fotóján: „Szinte állandóan félmeztelen férfiakat szerepeltetnek a címlapokon és senki nem tesz panaszt miattuk. Akkor ez most miért olyan nagy dolog? A probléma itt nem Anja melle. Hanem az, hogyan vélekedik a társadalom a női testről" – írja egy fórumozó. Megkérdeztük Szabó Patríciát, a magyar Cosmopolitan és több női lap korábbi főszerkesztőjét, neki hogy tetszik az orosz divatlap választása. ,,Egy Vogue-címlap mindig inspiráló, provokatív, mutatja a trendeket és általában van benne valami meghökkentő. Az orosz kiadáson Anja Rubik egy gyönyörű Gucci-overallt visel, a fotót Mario Testino készítette – ez már önmagában is elég lett volna. Anna Wintour biztosan nem hagyta volna, hogy egy meztelen mell legyen a címlapon, de az oroszok másként döntöttek. Nem hiszem, hogy prűd vagyok, de én nem tettem volna címlapra ezt a képet, inkább felöltöztettem volna Anját. http://www.life.hu/trend/20140218-a...marciusi-cimlapjan-meztelen-mellel-pozol.html