Hatalmas botrányba fulladt a spanyol labdarúgó-válogatott hétfő esti nyílt edzése. A csapat az Albánia elleni otthoni, illetve az Izraellel szembeni idegenbeli vb-selejtezőre készül. Az edzésen megjelenő szurkolók a válogatott katalán sztárja, Gerard Piqué ellen fordultak. Dobálás, ökölrázás, üvöltözés - 23 perc után a tréning félbeszakadt. Az As című spanyol napilap azt írta, hogy a szurkolók már fél órával az edzés megkezédése előtt molinókat tettek ki, amiken olyan feliratok voltak olvashatóak, mint a „Piqué, te visszataszító" vagy a „Piqué, takarodj!". Ráadásul a lap szerint az egyik törzsszurkoló így szólt a többiekhez a lelátón: „Piqué nem érdemli meg, hogy a válogatott tagja legyen. Azt akarják, hogy levegyem a molinót, ami szerintem pedig nem sértő. Azt mondom, amit gondolok, Piqué undorító, nem is kellett volna idejönnie." A botrány akkora lett, hogy az edzést 23 perc elteltével félbe kellett szakítani. Piqué a vasárnapi katalán népszavazás után így beszélt: „Katalán vagyok és annak is érzem magam, de még nem voltam olyan büszke, mint ma a katalóniai emberekre. Mi nem kisebbség vagyunk, több millióan vagyunk. Nem vagyunk rosszfiúk, csak szavazni akarunk". Gerard Piqué (középen) nagyon nehéz pillanatokat élt át a spanyol válogatott hétfői edzésén Forrás: BELGA/AFP/Bruno Fahy Gerard Piqué vasárnap azt is kijelentette, hogy kész lemondani a spanyol válogatottságot. "Amennyiben a szövetség vezetői is úgy gondolják, akkor még a világbajnokság előtt otthagyom a spanyol válogatottat." Let's block ads! (Why?) Forrás...