Hírek Itthon Drágult a cukor és a sertéshús

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' macseklany hozta létre. Ekkor: 2017. április 12..

  1. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

    Csatlakozott:
    2014. október 31.
    Hozzászólások:
    78,957
    Kapott lájkok:
    4,637
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    [​IMG]

    Márciusban sokat emelkedett a cukor és a sertéshús ára, amit részben a világpiaci árak ingadozása okoz. A magyar vásárlók többsége azonban az olcsóbb árukat keresi – hangzott el a Tényekben, a TV2 hírműsorában.


    A tavalyi évhez képest a cukor 14 százalékkal, a sertéshús 10,8 százalékkal, a sajt 7,1 százalékkal, a péksütemény 5,2 százalékkal lett drágább.

    Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója a Tényeknek azt mondta: „Legfőképpen a kristálycukor árában láthatunk egy jelentősebb mértékű áremelkedést, de a sertéshúsnál is van némi emelkedés.

    Ez utóbbi terméknél a drágulás egyébként folyamatos és lassú mértékű,

    tehát kiugró árváltozásról nem tudunk beszámolni."

    Azt is mondta, a sertéshús korábban ennél jóval drágább volt, 3-4 évvel ezelőtt a mostani árszint felett volt 30-40%-al.

    A vevők, azonban azonnal észreveszik, ha drágul az élelmiszer és azt nézik, hol lehet olcsóbban vásárolni. A cukrászok is nehezebb helyzetben vannak, de nem akarnak árat emelni, mert azzal vásárlókat veszítenének .

    Az élelmiszerek közül a múlt hónapban csak a baromfihús és a tojás lett olcsóbb, de ez nem ellensúlyozza a nagyobb mértékű drágulást.

    Let's block ads! (Why?)

    Forrás...