A hamburgert babból vagy gombából készíti, és állítja, húsevés nélkül jobban tud koncentrálni. Kendrick Farris súlyemelő vegán módra étkezik már két éve, 11. lett Rióban. Kendrick Farris amerikai súlyemelő harmadik olimpiáján versenyez Rióban, de ez az első, amelyen vegánként vett részt. A férfiak 94 kilogrammos kategóriájában induló, 30 éves sportoló két évvel ezelőtt, fia születésekor váltott az állati termékeket mellőző étrendre. Van benne erő, úgy tűnik Forrás: AFP/Goh Chai Hin "Könnyebbnek érzem magam, jobban koncentrálok. A feleségem kinevetett, amikor elmondtam neki, hogy vegán étkezésre váltok, de nagyon eltökélt ember vagyok. Vissza szerettem volna térni az élet legtisztább formájához izraelita gyökereim miatt, és a táplálkozással kezdtem" – magyarázta döntésének okát Farris. "Természetesen régebben szerettem a hamburgert. Most is odavagyok érte, csak most gombából vagy babból készítem" – tette hozzá a négyszeres amerikai csúcstartó. Farris a B csoportban a 3., összesítésben a 11. helyen végzett 357 kilogrammos eredménnyel. A súlycsoport versenyét az iráni Sohrab Moradi nyerte. Let's block ads! (Why?) Forrás...