Először állt a nyilvánosság elé a Chape-tragédia egyik túlélője

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2016. december 17..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér

Alan Ruschel egyike annak a három focistának, aki túlélte a csapatot szállító gép balesetét. Most elhagyhatta a kórházat, és első sajtótájékoztatóján azt mondta, fél év múlva már a pályán akar lenni.

Először állt a nyilvánosság elé a november 29-i kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség – melynek 71 áldozata között volt a brazil Chapecoense labdarúgócsapatánának 19 játékosa – egyik túlélője, a Chape védője, Alan Ruschel. A 27 éves játékos szombaton hagyta el kórházat, hogy immár Chapecóban folytassa a rehabilitációt.

„Nincsenek szavaim arra, hogy elmondjam, amit most érzek – mondta újságírók előtt Ruschel. – Kavarognak bennem az érzések. Egyfelől örülök, hogy újra itthon lehetek, másfelől viszont kimondhatatlan fájdalmat érzek a barátaim elvesztése miatt. Minden tiszteletem a családjuké, akik a mai napig érzik ezt a fájdalmat."

A többszörös csonttörést szenvedő védő nem tett le arról, hogy visszatérjen a pályára, de tudja, hogy ehhez nagyon sok türelemre lesz szüksége.

Mindent meg fogok tenni, hogy visszatérjek, de tudom, hogy ehhez sok türelemre lesz szükségem. Azon leszek, hogy örömet szerezzek a klubelnöknek, az orvosoknak, és valamennyi itt jelen lévőnek."

Ruschel úgy számol, hogy két hónapra lesz szükség ahhoz, hogy teljesen helyre jöjjön a gerince, amiből egy már el is telt. „Még két, vagy másfél hónapra van szükség, hogy megerősödjön a gerincem, és további háromra, hogy az izmaim is a régiek legyenek."

A védő elmondta, a baleset után megtanulat, hogy az életet élni és élvezni kell, és „jót kell cselekedni".

„Bízom benne, hogy visszatérhetek, és magammal vihetem a régi hangulatot az öltözőbe, hogy átadhassam a majdan érkező új csapattáraknak."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Let's block ads! (Why?)

Forrás...