Én, Frankenstein

A témát ebben részben 'Filmek Bemutatói' klarensz hozta létre. Ekkor: 2014. december 01..

1. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    2014.01.23. (I, Frankenstein) 200 évvel azután, hogy Dr. Frankenstein megteremtette szörnyetegét, Adam (Aaron Eckhart) még mindig itt él közöttünk. Amikor azonban egy háború közepén találja magát, melynek tétje az emberiség sorsa, ráébred, hogy ő maga hordozza a pusztulás kulcsát.

KRITIKA

Kate Beckinsale-ből Aaron Eckhart, a farkasemberekből démonok, a vámpírokból vízköpők (!), Bill Nighyból Bill Nighy és máris kész az Underworld-klón az Underworld alkotóitól.

Szöllőskei Gábor

[​IMG]Nem hökkentünk hatalmasat a temérdek párhuzamon, hiszen mindkét műnek a forgatókönyvében (illetve a korábbi esetében már franchise-ról beszélünk) vastagon benne van Kevin Grevioux keze, sőt az Én, Frankensteint már egyenesen saját képregényéből adaptálta a testes afroamerikai fickó, aki egyébként két Underworld-filmben színészként is feltűnt, és meglepő módon jelen akció-fantasynkben is a főgonosz démontestőrét alakítja. Csak röviden: adott ugyebár Frankenstein szörnye (Eckhart), aki 200 évvel később még mindig él, és belekeveredik a földi hatalomra vágyó démonok, valamint Isten harcosai, a vízköpők (értsd: a katedrálisok randa kőszobrai) közti évszázados és az emberek számára láthatatlan háborúba. Nyugi, temérdek összetevő cseng majd ismerősen ebben a filmben, melyben szinte minden, egyébként sokkal többet érdemlő színész blamálja magát a főhős Eckharttól kezdve a már húszadszorra is galádot alakító Bill Nighyn keresztül a vízköpők királynőjeként unatkozó Miranda Ottóig (na jó, tán e hölgy nem érdemel sokkal többet). Azt nem mondhatni, hogy unalmas lenne a mű másfél órája, látványos akció nélkül 5-10 percnél több nem telik el, és az effektek is egész vállalhatóak, ám annyi butaság és elcsépelt érzés szűrődik ki az Én, Frankenstein pórusaiból, hogy a film végére rezignáltságunk már nem ismer határokat.

93 perc, amerikai-ausztrál
    Én, Frankenstein « VOX.hu