Release Date: 2014. január 23. Genre: akció, fantasy Director: Stuart Beattie Screenwriter: Stuart Beattie Studio: A Company Hungary Starring: Aaron Eckhart, Bill Nighy, Jai Courtney, Miranda Otto, Yvonne Strahovski 2014.01.23. (I, Frankenstein) 200 évvel azután, hogy Dr. Frankenstein megteremtette szörnyetegét, Adam (Aaron Eckhart) még mindig itt él közöttünk. Amikor azonban egy háború közepén találja magát, melynek tétje az emberiség sorsa, ráébred, hogy ő maga hordozza a pusztulás kulcsát. KRITIKA Kate Beckinsale-ből Aaron Eckhart, a farkasemberekből démonok, a vámpírokból vízköpők (!), Bill Nighyból Bill Nighy és máris kész az Underworld-klón az Underworld alkotóitól. Szöllőskei Gábor Nem hökkentünk hatalmasat a temérdek párhuzamon, hiszen mindkét műnek a forgatókönyvében (illetve a korábbi esetében már franchise-ról beszélünk) vastagon benne van Kevin Grevioux keze, sőt az Én, Frankensteint már egyenesen saját képregényéből adaptálta a testes afroamerikai fickó, aki egyébként két Underworld-filmben színészként is feltűnt, és meglepő módon jelen akció-fantasynkben is a főgonosz démontestőrét alakítja. Csak röviden: adott ugyebár Frankenstein szörnye (Eckhart), aki 200 évvel később még mindig él, és belekeveredik a földi hatalomra vágyó démonok, valamint Isten harcosai, a vízköpők (értsd: a katedrálisok randa kőszobrai) közti évszázados és az emberek számára láthatatlan háborúba. Nyugi, temérdek összetevő cseng majd ismerősen ebben a filmben, melyben szinte minden, egyébként sokkal többet érdemlő színész blamálja magát a főhős Eckharttól kezdve a már húszadszorra is galádot alakító Bill Nighyn keresztül a vízköpők királynőjeként unatkozó Miranda Ottóig (na jó, tán e hölgy nem érdemel sokkal többet). Azt nem mondhatni, hogy unalmas lenne a mű másfél órája, látványos akció nélkül 5-10 percnél több nem telik el, és az effektek is egész vállalhatóak, ám annyi butaság és elcsépelt érzés szűrődik ki az Én, Frankenstein pórusaiból, hogy a film végére rezignáltságunk már nem ismer határokat. 93 perc, amerikai-ausztrál Én, Frankenstein « VOX.hu