Figyeljük az eget: látványos csillaghullás lesz Magyarországon

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2015. augusztus 09..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Elindult a visszaszámlálás az év egyik leglátványosabb csillaghullásáig, az augusztusi Persesidák raj csúcsidőszakának érkezéséig.
    [​IMG] A Perseidák általában augusztus közepére esik. Ilyenkor igazán romantikus program lefeküdni egy mezőn és figyelni a hullócsillagokat, hiszen percenként átlag 1-2 "csillag" éri el a légkört.
    A Perseidák meteorrajt "Szent Lőrinc könnyeinek" is szokták nevezni a 258 augusztus 10-én mártírhalált halt Szent Lőrinc "emlékére".

Augusztus 12-én figyeljük az eget!
    A Perseidák néven ismert meteorraj igazán látványos. A meteoritok a légkörünkben elégve látványos hullócsillaggá válnak. Az ismert meteorrajok közül a Perseidák rendelkezik az egyik legnagyobb sebességgel. Az átlagsebessége 59 km/s.
    Érdemes 2015. augusztus 12-én este figyelni az eget, hiszen a maximumot ekkor várhatjuk. Azonban már augusztus 10-től érdemes nézni az eget. A siker érdekében lehetőség szerint a városoktól távolabb érdemes nézni az eget. A lehető legjobb körpanorámát garantáló helyeken. http://sokszinuvidek.hu/mozaik/5731-Figyelj%C3%BCk-az-eget-l%C3%A1tv%C3%A1nyos-csillaghull%C3%A1s-lesz-Magyarorsz%C3%A1gon