Gigantikus Gyíkot Fotóztak Egy Ház Oldalában

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' macseklany hozta létre. Ekkor: 2015. december 18..

1. macseklany / Tulajdonos Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    4,637
    Beküldött adatlapok:
    0
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Ausztráliában minden nagyobb és veszélyesebb – a gyíkok sem olyan kis ártatlanok, mint amit itthon megszokhattunk. Ezt a fotót például egy gyanútlanul hazaérkező thurgoonai lakos készítette.
    Nem Photoshop, ez a valóság – a thurgoonai Eric Holland valóban ekkora gyíkot látott a saját háza falára tapadva.
    Az úr éppen a kertje hátuljában álló viskóból tért vissza, amikor meglátta ezt a termetes jószágot – meg tudjuk érteni, hogy rögtön a fényképezőgépéért rohant.
    A Guardian kiderítette, hogy ez egy tarka varánusz (Varanus varius), amely akár két méteresre is megnőhet, és a 20 kilós súlyt is elérheti. Elég gyakoriak Kelet-Ausztráliában, de kerülik a lakott területeket, így kifejezetten ritkaságnak számít, hogy ez az állat elmerészkedett (vagy eltévedt) a házig. Természetes környezetükben kisebb emlősökkel, madarakkal és tojásokkal táplálkoznak, de emberre is veszélyesek lehetnek, ha megijednek, és harapnak.

Az állat élete nagy részét a fákon tölti, csak táplálékszerzés céljából merészkedik a talajra. Hajlamos a döghús elfogyasztására is, és ha egyszer teleeszi magát, akár hetekig eltengődik élelem nélkül.
    Forrás: http://www.origo.hu/tudomany/felfed...usztralia-gyik-veszelyes-allat-oriasgyik.html

2. zeeed / Barátkozó

Kapott lájkok:
    750
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    Borsod Megye
    Azta ez még az én gyíkomnál is nagyobb :tef293:

3. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    haha zeeed
    Azért ez fura. több helyen is megnéztem, hogy nem elírás-e, de úgy tűnik, hogy nem; 2 méteres és 20 kiló lehet max. azért az nem hangzik olyan masszívnak. na azért ettől függetlenül az én házam oldalára ne tapadjon egy se :tef161:

4. zeeed / Barátkozó

Kapott lájkok:
    750
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    Borsod Megye
    ja csak egy kissé maradtam el tőle,na de legyen övé a dicsőség....

5. balage / Konglomerátor

Kapott lájkok:
    624
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    IT
    Lakhely :
    Valahol Európában
    /OFF:
    szerintem erre gondolsz zeeed :tef293:
    - Doktor úr, nekem csecsemő méretű a péniszem! - panaszkodik egy beteg az orvosnak.
    - Miért, mekkora?
    - 60 centi és 3100 gramm.

• Like Like x 2