Tipp: így állítsuk le a Google adatgy?jtését. Március elsejét?l életbe lép a Google új adatgy?jtési szabályzata a hozzá tartozó, felújított végfelhasználói szerz?déssel. A dolog lényege röviden: minden keresésünk, meglátogatott weboldalaink, internetes aktivitásunk (pl. Google+) és az általunk megnézett/keresett Youtube videók eltárolódik, és a Google egy központi adatbázisban elemzi, majd használja ezeket. Eddig is volt hasonló, nem voltak azonban összekötve (Youtube-os kereséseink és netes kereséseink adatbázisa különböz? volt). Az új irányelveket valószínáleg már elfogadtuk, ha mégsem akkor azóta már nincsen Gmail postafiókunk és a Chrome-ot is leszedtük Szerencsére van rá lehet?ség, hogy mindett?l megszabaduljunk: csak üssük be a böngész?be, hogy https://www.google.com/history A megjelen? oldalon válasszuk kereséseink logját fogjuk látni, valamint egy internetes el?zmények törlése gombot. (Angol verzióban remove web history gomb). Kattintsunk rá, majd er?sítsük meg, és máris elt?nnek a tárolt adatok. A törlés egyidej?leg le is állítja a sokat támadott új, Google adatgy?jtöget? funkciót, ezt a lap tetjén található, kék folytatás gombra kattintva tudjuk kés?bb elindítani, ha valamilyen oknál fogva mégis szeretnénk, hogy a Google figyelje nettezésünket. Techline 2012.02.26., 13:00
Gugli Sziasztok. Most lehet hülyeséget irok. De én használom az Advance system care pro nev? progit. Ami ugye takaritgat a gépen, én úgy vettem észre hogy a google által mentett oldalak adatok is törlödnek. Ugyhogy szerintem ez is bevethet?.
hát igen Hát igen,én is hallottam,hogy a Google gy?jt,de sajna az az igazság,hogy a szoftver gyártok többsége úgy gyártja a szoftvereiket,hogy azok dobálják nekik az adatokat!És azt meg,hogy mire használják,csak remélni tudjuk,hogy nem rossz célra!
gugli Sziasztok! Én egy ideje telepítettem a böngész?be a ghostery nev? plugint, ha akarom minden oldalnál kidobja, hogy miket blokkol. Most például ezt: Facebook Connect Facebook Social Plugins Google +1 persze nem tudom, hogy ez mennyire megbízható.
guglii Engem nem érdekel ez e riogatás. Amíg nem adja ki 3. félnek a Google addig gy?jtheti az adatokat. A keresési el?zményeimben én is szoktam keresni így elég hasznos. A villogós reklámokat blokkolom a böngész?ben. A Google szolid kis hirdetései meg nem zavarnak. Úgy is csak a gmailben találkozok vele. Advance system care pro csak a böngészési el?zményeket/cookiekat stb törli. Nem sok köze sincs a Googlenél tárolt adatokhoz. Úgy is újra csinálja a cookiekat mikor fellépsz egy oldalra.
Telepített programok... A telepített programok nem a google naplózását törlik hanem a böngész? által folytatott naplózásokat, keresési el?zmények stb. Ezek az adatok nem kerülnek senki kezébe, csupán arra szolgálnak hogy a böngész? a legközelebbi keresésnél felajánlhassa azokat, hátha újra rá szeretnél keresni. A google webszervere naplózásáról van itt szó. Így azt csak a cikkben leírt módon lehet eltávolítani. Mellékesen megjegyezném hogy a legtöbb weboldal (még ez is) folytat valamiféle naplózásokat. Pl.: bejelentkezéskor használt IP cím stb. ezek ellen nem tudsz védekezni. Ezek a weboldal jobb és biztonságosabb m?ködéséhez kellenek. A google esetében pedig azért, hogy célzott hirdetéseket tudjon számodra megjeleníteni. Vagyis olyan reklámok jelenjenek meg, amik feltehet?en jobban érdekelnek téged.