Életmód Gyakran Használód A Vágódeszkát? Ezekre Nagyon Figyelj Oda!

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' SuperMario56 hozta létre. Ekkor: 2015. február 03..

  1. SuperMario56 /

    Csatlakozott:
    2011. június 03.
    Hozzászólások:
    11,477
    Kapott lájkok:
    2,079
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    2015/02/03

    A vágódeszka az egyik legközkedveltebb konyhai eszközünk, nem csak aprítani használjuk, hanem sok esetben még azon is eszünk. Nem árt figyelembe venni azt a tényt, hogy bizonyos kutatások szerint sokkal veszélyesebb, mint a vécéülőke, hiszen közel 200 baktériumot tartalmazhat.

    [​IMG]
    Fotó: Flickr.com

    A Global Hygiene Council tanulmánya szerint az ételmérgezések 40 százaléka a rossz higiéniai körülmények következtében alakul ki. Gyakran a megérintett tárgyak E.coli baktériummal fertőződöttek, többek közt ilyen lehet a vágódeszka is.
    Szakemberek szerint a legtöbb problémát a nyers hús, nyers zöldségek, baromfiús jelenti, hiszen ezekben nagyobb részt megtalálható az E.coli baktérium. A vágódeszka letakarítására pedig nem fektetünk elég nagy hangsúlyt, sokszor épp csak leöblítjük egy kis vízzel.

    A nyers csirkén több mint hatvan százalékában bizonyítottan megtalálható a Campylobakter. Azonban történt már olyan eset is, hogy hagyma és krumpli által fertőződtek meg az emberek E.coli baktériummal.
    Hiába mossuk meg a zöldséget a baktériumok megtelepednek a kezünkön. Fontos, hogy kezet mossuk alaposan, miután felvágtuk a zöldséget. Forró vízben mossuk meg a konyha eszközöket, és kezünkre használjunk antibakteriális fertőtlenítő szert.

    Ha van mosogatógépünk, legalább 65 fokon mossuk meg a konyhai eszközeinket. A használt felületeket pedig töröljük le fertőtlenítő szerrel, a textil törlőrongyokat pedig legalább egy héten egyszer mossuk ki magas hőfokon.

    Forrás:Gyakran használód a vágódeszkát? Ezekre nagyon figyelj oda! - Twice.hu