Gyurta bronzérmes 200 mellen, Hosszú megdöntötte Egerszegi csúcsát

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' nonoka hozta létre. Ekkor: 2015. augusztus 07..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Az olimpiai és zsinórban háromszoros világbajnok Gyurta Dániel a harmadik helyen végzett a 200 méteres mellúszásban a kazanyi vizes vb-n. Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott döntőbe 200 m háton, megdöntve Egerszegi Krisztina majdnem 24 éves országos csúcsát. Cseh László szintén a legjobb idővel (holtversenyben) kvalifikálta magát a 100 m pillangó fináléjába. Takács Krisztián a 10. időt úszta 50 m gyorson, így ő nem jutott tovább.

FÉRFI 200 MÉTER MELL

Gyurta Dániel – a legutóbbi három vb aranyérmese és az olimpiai címvédő – 50 és 100 méternél negyedikként fordult, az utolsó hosszra pedig harmadikként. A tőle megszokott hatalmas hajrá ezúttal nem sikerült úgy, mint szokott, így „csak” harmadik lett a német Marco Koch és az amerikai Kevin Cordes mögött.
    A németek hat év után nyertek újra aranyérmet úszó-vb-n, és először diadalmaskodtak 200 m mellen.

FÉRFI 200 M MELL – DÖNTŐ

1. Marco Koch (Németország) 2:07.76 p
    2. Kevin Cordes (Egyesült Államok) 2:08.05
    3. Gyurta Dániel (Magyarország) 2:08.10
    4. Andrew Willis (Nagy-Britannia) 2:08.52
    5. Koszeki Jaszuhiro (Japán) 2:09.12
    6. Dmitrij Balandin (Kazahsztán) 2:09.58
    7. Anton Csupkov (Oroszország) 2:09. 96
    8. Mao Fej-lien (Kína) 2:10.02

NŐI 200 MÉTER HÁT

Hosszú Katinka már 50 méternél elsőként fordult, és 2:06.18-as idővel megnyerte a második futamot – egyben a középdöntőt –, de ami talán ennél is fontosabb, hogy ezzel megdöntötte Egerszegi Krisztina 2.06.62-es, 1991. augusztus 25-én úszott országos csúcsát. A legendás rekord 2008 februárjáig világcsúcs is volt, akkor a zimbabwei Kirsty Coventry döntötte meg.
    „Tudom, hogy különleges nap ez a mai, mégis, hadd mondjam azt: amikor Krisztina ezt az időt úszta 1991-ben, még nem volt ilyen dressze, nem volt ilyen sapkája, és nem a hátúszóknak kitalált új rajtgépről indult – azaz még sokat kell javulnom, ha azt akarom, hogy tényleg hozzá hasonlítsanak – olvasható Hosszú Katinka nyilatkozata az Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán. – Úgy gondolom, még maradt ebben az úszásban, azt nem mondom, hogy teljesen jól esett, mert a kétszáz az kétszáz, de tudok ennél jobbat, az az érzésem. Még nem vagyok rutinos hátúszó, azaz holnap nagyon éles lesz a döntő, függetlenül attól, hogy ennyivel jobbat úsztam. Mégiscsak az olimpiai aranyérmes, ezüstérmes, a világrekorder lesz az ellenfelem.”

NŐI 200 M HÁT – A DÖNTŐ MEZŐNYE
    1. Hosszú Katinka (Magyarország) 2:06.18 p – országos csúcs
    2. Emily Seebohm (Ausztrália) 2:06.56
    3. Missy Franklin (Egyesült Államok) 2:07.79
    4. Dominique Bouchard (Kanada) 2:08.16
    5. Darija Usztyinova (Oroszország) 2:08.74
    6. Hilary Caldwell (Kanada) 2:08.99
    7. Eyglo Osk Gustafsdóttir (Izland) 2:09.04
    8. Jenny Mensing (Németország) 2:09.16

FÉRFI 100 MÉTER PILLANGÓ

Cseh László kapta el a legrosszabbul a rajtot a futamában, de így is könnyedén nyert, éppúgy 51.03-mal, mint az első futamban leggyorsabb amerikai Tom Shields. Holtversenyben a legjobb idővel jutott tehát döntőbe klasszisunk.

„Szerettem volna jobbat úszni, mint reggel, de ennek is örülök. Majd ki kell elemezni, miért nem sikerült – értékelt Cseh László az M4-en. – Nagyon remélem, hogy tudom még fokozni a tempót. Az első ötvenben még sok lehet, mintha ott nem lennék elég gyors. Holnap megpróbálok erősebben kezdeni.”

FÉRFI 100 M PILLANGÓ – A DÖNTŐ MEZŐNYE
    1. Tom Shields (Egyesült Államok) 51.03 mp
    Cseh László (Magyarország) 51.03
    3. Chad le Clos (Dél-Afrika) 51.11
    4. Konrad Czerniak (Lengyelország) 51.29
    5. Li Csu-hao (Kína) 51.33
    6. Mehdy Metella (Franciaország) 51.39
    7. Joseph Isaac Schooling (Szingapúr) 51.40
    8. Pawel Korzeniowski (Lengyelország) 51.51
    http://www.nemzetisport.hu/vizes_vb_2015/vizes-vb-2430881