2015.02.08. 08:59 - sajó d. Az utolsó tíz dal volt már csak hátra A Dal első fordulójából, amiről többször is elmondták, hogy ez talán a legerősebb csoport a háromból. Az előző kettő adást látva sem tudom eldönteni, hogy ez mennyire igaz, mindenesetre viszonylag magas pontszámok is születtek. Az már egészen más kérdés, hogy minek erőltetni azokat az arcokat, akik ahogy korábban, most is elbuknak a vége előtt. hazai lemezeladási viszonyokat ismerve ez akkora dicsőség, mint megnyerni a sulibajnokságot fociban. Csak annyit mondok, hogy Református Kórusok. Tessék megnézni, hogy ma már elég 2000 eladott példány az aranylemezhez, vajon mennyi kell egy Mahasz-listához? Na mindegy, jöjjenek a dalok. Péter Barbara Híres énekesek vokalistája a felvezető szerint, és konkrétan a NASA-tól rendeltek ruhákat, hogy menő legyen a színpadkép. Nem volt az, a dal meg pláne, az nem egy refrén, hogy ezerszer elénekeljük egymás után, hogy listen to the universe. Meg egyébként, mi a tökömet jelent az, hogy hallgass az univerzumra? Mujahid Zoltán Valamiért ő is késztetést érzett az egyeruhához, és még a dal is tökéletesen olyan volt, mint az előző. Ne engem kérdezzenek, hogy akkor miért pont ez ment tovább. Proof of Life A szegény ember Pendulumjánál szegényebb ember Brains zenekara. Annak azért örültem, hogy 2015-ben már a zsűri sem esik hanyatt attól ha valaki drum and basst kever a poppal. Annak már kevésbé, hogy ezt rockstepnek hívják, ami valószínűleg a rák zenei szinonimája. Túl nagy baj pedig nem volt a dallal egészen addig ameddig a rapper gyerek be nem szállt olyan sorokkal, hogy (nem pontos idézés) ha jégbe zárnak jót tesz az olvadás (((((( Ezt a zsűri is így látta, de a rapper gyerek láthatóan semmit nem fogott fel ebből, és a kortesbeszédeknél ledobott egy még kínosabb rímbombát (amit szintén nem biztos, hogy pontosan idézek) megmondom a számom, három szavazz ránk nyáron Aztán csodálkoznak, hogy nem szavaztak rájuk. Télen. Mert február van. Csemer Bogi Az est legtöbb pontot szerző fellépője, aki arról énekelt, hogy jaj, mennyi háború van, nyissuk már ki a szemünket! Ez így a Simicska-Orbán csörte másnapján különösen mókás a köztévén, A lassú dalocska elég semmilyen volt, az énekeslány meg úgy állt egy helyben, mint akit odaragasztottak.Konkrétan olyan steril volt a látvány, mintha egy bypass műtétre készültek volna. Fool Moon Fogalmam sincs ki nyomja ezeket a srácokat. Az acapella jellemzően az a műfaj, ami elsőre jópofa, másodjára már baromira nem érdekel, pláne nem fogom magamtól hallgatni. Mintha a zsűri is így lett volna ezzel, csak akkor miért kellett őket beválogatni egyáltalán? A számot hallva csak annyit írtam fel magamnak, hogy "egy nagyon hosszan kitartott lapos fing." Keresztes Ildikó Valaki mondja meg nekem mi jó ebben a nőben? Tényleg, kommentben tessék leírni, mert nagyon érdekel. X-Faktor, Rising Star, Sztárban sztár, A Dal. Ennyire se nem izgalmas, se nem eredeti, és főleg nem szórakoztató figura Keresztes, hiába próbál Rákay Főnök Úr kegyeibe férkőzni egy olyan dallal, aminek Hazám, hazám a címe, és elvileg a kivándorlásról szól. Az csak a slusszpoén volt, hogy végén bevallotta, hogy ez a dal a mostani lelki világát tükrözi, hogy milyen jó most itthon, milyen jól érzi magát és mennyire rendben mennek a dolgok. Az MTVA helyében azonnal műsort adnék neki. Nem ment tovább, de a heti médiaszereplés megvolt, bravó. Gájer Bálint Az ember, aki valószínűleg a saját anyját is eladná, hogy kicsit többen ismerjék, ezért a létező összes énekes műsor környékén ott sertepertél a maga kis 15 perc hírnevéért. A probléma csak annyi, hogy hosszútávon senkit sem érdekel egy félévszádos zenei műfaj felhigítása, mégha nagyon szeretne hasonlítani Michael Bubléra, akkor sem. De ezt csak én gondolom így, mert továbbment. Other Planet Meggyőződésem, hogy ezek a zenekarok direkt az ilyen műsorokra alakulnak meg. Vagy csak a Coldplay tett tönkre egy egész generációt. Ennek ellenére messze a legvállalhatóbb produkció volt az összes közül, egész jó esélyük van a végéig is elmenni. Wolf Kati A hasamat fogtam a röhögéstől, amikor Rákay ujjongva jelezte, hogy ő mennyire örül Wolf Kati visszatérésének, aki meg jelezte, hogy mennyire örül a visszatérésének. Én baromira nem örülök, mert Conchita Wurst pont ilyen dalt énekelt a tavalyi Eurovízión, csak legalább neki volt szakálla. Őt is beszavazták, a közönség magas pontszáma pedig azt is jelenti, hogy nincs jövő. Spoon Az akusztikus One Direction az X-Faktorból. Semmi bajom nincs velük, egyedül csak azt vagyok képtelen felfogni, hogy négy gyerekkori jóbarát miért pont ilyen zenét csinál. És hogy mi volt a szőke srác hajával, mert úgy nézett ki, mintha egy döglött állatot vasaltak volna a homlokára. Sebaj, pont annyira jól néztek ki a mezőnyhöz képest, hogy vigaszágon befértek a következő körbe. Az igazi meglepetés pont a végső szavatás előtt volt, ugyanis Lovasi András és a Kiscsillag játszott szimfonikus zenekarral. Mondani sem kell, hogy egy modoros Lovasi is annyit vert - nem csak a mezőnyre hanem - az egész műsorra, hogy akaratlanul felötlik a gondolat, hogy van egy rakás hasonló együttes itthon, miért a francért kell ilyeneknél állandóan Wolf Katit, Keresztes Ildikót meg a ripacskodó Gájer Bálintot nézni? Ez van, jövő héten már a középdöntő következik, ahonnan remélhetőleg kiesnek a szerkesztők liblingjei. (képek nincsenek, mert mire feltöltik a köztévénél a hivatalos fotókat, addig lerohan minket Ororszország. ezért be kell érni A Dal Instagramjával, amit a látottak alapján valamelyik szerkesztő 13 éves gyereke csinálhat) Ha ez volt a legerősebb kör, akkor nagy bajok vannak - comment:com