Hibrid meghajtót épít a WD és a SanDisk

A témát ebben részben 'Technológiával kapcsolatos beszélgetések' Balázs63 hozta létre. Ekkor: 2013. május 13..

1. Balázs63 / Guest

A Western Digital Black SSHD-iba a SanDisk meghajtói kerülnek.
    A Western Digital és a SanDisk közös együttm?ködésr?l számolt be, amelynek keretében hibrid meghajtókat építenek. Az els? ilyen SSHD a WD Black lesz. Ez összesen 500 gigabájtnyi tárterületet kínál, ami vegyes a HDD és a bels? SSD között. Belül a SanDisk 32 gigabájtos kapacitású iSSD tárolója dolgozik.
    A meghajtó egyébként igen vékonyra sikerült, ugyanis mindössze 5 milliméter vastag, ráadásul a többi irányba nem növekedett. Mivel maradt 2,5 hüvelykes, ezért a noteszgépek esetében is kiválóan alkalmazható adattárolóról van szó. A SATA 3-as szabványt támogató WD Black kérhet? a hagyományos SATA csatlakozóval, de az új, egységes felület? csatolóval is, aminél már nincs szükség külön tápkábelre.
    A Western Digital szerint a meghajtó majdnem 50 százalékkal kevesebb helyet foglal el a jelenleg a notebookokban használt adattárolóknál. Mindezt a SanDisk iSSD igen kicsi méretének köszönheti, ami 19nm-es gyártástechnológiával készült. Az 5 milliméteres SSHD-k már útban vannak az OEM-ek felé, ahogyan a 7 és a 9,5 millis verziók is.

Forrás: techcorner

2. Balázs63 / Guest

Már SSD-vel is rendelhet? az iMac

A terabájtos Fusion Drive olcsóbb a negyedakkora kapacitású szilárdtest-meghajtónál.
    Néhány nappal ezel?tt az Apple minden különösebb felhajtás nélkül b?vítette a webes boltjában az iMac számítógépekhez opcionálisan kérhet? háttértárak listáját. A 21,5 és 27 colos modellek hazánkban eddig 1 terás merevlemezzel, vagy névlegesen ugyanekkora – technikailag 128 GB-os SSD és 1 TB-os HDD egyben – Fusion Drive-val voltak kaphatóak, utóbbi 80,500 forintos felárat jelent.

A kínálat most két darab SSD-vel b?vült, ám a szilárdtest-meghajtók árának zuhanása láthatóan nem hatotta meg az almás céget: a 256 GB-os verzió 91,200 forint pluszt kiadást jelent, az 512 GB-os egység 182,400 forintos ára pedig kimondottan hajmereszt?. Persze a történethez hozzátartozik, hogy az Apple feltehet?en nem a legolcsóbb SSD-kkel szúrja ki a vásárlók szemét, a min?ségnek pedig ára van.

A többség számára természetesen nincs különösebb értelme lecserélni az alapértelmezett merevlemezt, ám amennyiben igény lenne egy sebesebb háttértárra, akkor a három extra opció közül mindenképp a Fusion Drive jelenti a legjobb választást.

3. Balázs63 / Guest

Jönnek a Seagate SSD-k

A Seagate az els?, fogyasztóknak szánt SSD-meghajtókat mutatta be.

Hosszú ideje dolgozik a Seagate azon, hogy b?vítse a kínálatát a hagyományos merevlemezeken túl is. A gyártó most hivatalosan is bemutatta az els? olyan adattárolóit, amelyek már az SSD-k között indulnak versenybe, ráadásul a fogyasztói szektorban. Ezek a Seagate els? SSD-i, amelyeket az átlagfelhasználóknak szán.
    A 600-as szériába 2,5 hüvelykes modellek kerültek, 6 Gbps-os SATA csatolófelülettel. A meghajtók kapacitása elérheti a 480 gigabájtot is. A 600 Pro sorozat tulajdonképpen megegyezik az el?z? termékvonallal, azonban ezeknek alacsonyabb az energiafogyasztása, így f?ként szerverekbe és adatközpontokba ajánlják.
    Az 1200-as széria már tovább megy, és 12 gigabit per másodperces adatátvitelre alkalmas SAS felülettel érkezik, 1,8 és 2,5 hüvelykes méretekben egyaránt. Ebben a sorozatban a maximális kapacitású modell tárhelye 800 gigabájt.
    Az SSD-k értékesítése hamarosan megkezd?dhet, illetve kész konfigurációkban is számíthatunk ezekre az adattárolókra. Sajnos az áruk még nem ismert.

4. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Van ahol az számít mimnél

Van ahol az számít mimnél kisebb legyen a kütyü , egy gond van hogy a fogyasztásra épül minden , ma már nem gyártanak tartós dolgokat mert az nem lenne kifizet?d? , a fogyasztás növekedése illetve fenntartása érdekében rövid élettartamú termékek gyártása a cél .

5. Balázs63 / Guest

sok terméknél

Nagyon sok m?szaki cikk-nél a garancia id? hozzávet?legesen 2-3 év(egyes esetekben 1 év. és ennek leteltével az esetek 75%-ban meg is hibásodnak a termékek.
    Amiknek javítása majdnem felér egy újjonnan vásárolt termék árával.
    Ez ellen mi fogyasztók tenni nem tudunk sajnos.

6. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Van két laptop , alig két

Van két laptop , alig két éves használat után sorba elszálltak a vinyok amit természetesen saját zsebb?l kellet kicseréltetnem , de más mint a DVD-lejátszók vagy írók esetében is ugyanilyen tapasztalataim vannak .

7. Balázs63 / Guest

naponta

Naponta a világ országainak gyártömkelegében több százezer/millió elektronikai cuccot készítenek és az a nyakukban maradna ha több évig m?ködne.
    Ezért olcsó és nem igazán a min?ségr?l/tartósságról szól a mai piacgazdaság.

8. guzu / Pedálozó

Kapott lájkok:
    1,061
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    Budapest
    re-naponta

Szia!
    Környezetvédelem szempontjából viszont elég drága!
    Ma egy pc veszélyes hulladéknak számít,ez ez indok amiért nem lehet megvenni a leharcolt vállati gépeket!az más kérdés hogy pc bontókkal szerz?dnek (akik nem dobják ki) és ott megveheted a gépet triplájáért.
    Nem tisztem védeni a gyártókat de a napokban vettem egy monitort az Lg 5 év garit adott,a ruterem 5 év garival ketyeg,ha külön veszel vinyot általában 3 év a garancia.
    Szerintem a technológiák nem bírnak többet,és ne felejtsük el a rohamos fejl?dést.

9. Balázs63 / Guest

guzu re-naponta

Üdvözöllek!

Félig meddig eggyetértek veled,de nekem van még m?köd?képes régi pc és alkatrészem itthon amit el sem tudunk képzelni a mai világban,hogy m?ködnek.
    pl: 486-s procival rendelkez? laptopom még els? szériás.(kijelz?jét betörtem már)szólóban monitorra kötve még ketyeg rendesen.:tef161:
    Van még SCSI csatis 500MB winyóm is és m?köd?képes.
    A fentiekben arról írtam,hogy a ma gyártott cuccok nagyrésze nem jó min?ség? és kevés élettartammal rendelkezik pl. a régiekhez képest.
    Amik meg többet bírnak mint az átlag azok meg exclusive jó drága min?ségi alkatrészekb?l építik.

10. guzu / Pedálozó

Kapott lájkok:
    1,061
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    Budapest
    re-guzu re-naponta

Értelek én! :tef293:
    Nekem is van jó pár régi alkatrészem mondván jó lesz valamire,de soha nem kellet, van vinyom 100 éves, m?ködik de nem tudom használni illetve nincs értelme 2Tb mellett!

11. Balázs63 / Guest

guzu re

Én is csak akkor használom,mikor rámt?r a retro érzés + a fiam idegesítem vele,hogy azon elmegy a win95 is. :tef161: (azzal ki tudom akasztani!):tef161: