Hogyan Nevezzelek?

A témát ebben részben 'Filmek Bemutatói' astajer hozta létre. Ekkor: 2015. január 29..

1. astajer /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Én is szeretem a francia filmeket. A legutolsó nagy kedvencem a Hogyan nevezzelek c. film :tef293:

2. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Én is letöltöttem már, viszont nem tudtam még megnézni :tef293:
    Neked hogy tetszett a film? Azon kivül, hogy nagy kedvenced?
    Nyugodtan véleményezd a filmet , téma, karakterek, szinészi játék?
    Mert nagy IMdb pontszámú francia vigjáték , igaz?

3. astajer /

Kapott lájkok:
    2
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Tetszik az egész stílusa, hangulata, és hogy tele van franciás humorral :tef293: Pörgősek a beszélgetések, és ezért a poénok is gyorsan csattannak el :tef293:. Tetszik, hogy mindenki művelt és, hogy ezt a műveltségüket (így-vagy úgy) a másik kifigurázására, megviccelésére hasznosítják, asszem ezért is tetszenek a karakterek is. Kicsit emlékeztetnek a Woody Allan filmekre, ahol szintén árad a kifinomult műveltség a karakterekből, csak ebben a filmben a szereplők nem tűnek e miatt akkora sznoboknak. :tef293: Legalábbis én így látom :tef293:
    Kíváncsi vagyok neked hogy fog tetszeni :tef293: Örülnék ha majd megírnád. :tef293: Nem tudom rólam mi árul el, de én kb. 5ször láttam már :tef293:

4. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    2013.05.02. (Le prénom) Közös vacsorára készül egy baráti társaság, amelyen egyikük elújságolja, hogy születendő gyermeke fiú lesz. A hírt kitörő örömmel fogadják a barátok, ám amikor megtudják, hogy szülei Adolfnak (egészen pontosan Adolphe-nak) neveznék el, elszabadulnak az indulatok. A keresztnévadás körüli parázs vita régmúlt sérelmek és mélyen őrzött titkok sorát hozza felszínre, fergeteges helyzetkomikumokkal megajándékozva az önfeledten szórakozó nézőt. Kiderül, közel sem csak a névadás osztja meg a társaságot, s az este folyamán megnevettető szituációkban egytől-egyig megtanulják, hogy mi az igazi szeretet és barátság.

KRITIKA

Ha születendő gyermekének az Adolf keresztnevet szeretné választani, kérjük legyen óvatos!

Villányi Dániel

[​IMG]A francia mozikban 2012 egyik nagy sikere volt ez a kesernyés hangulatú kamaravígjáték, melyet az Alexandre de La Patelliére-Matthieu Delaporte rendezőpáros az utóbbi által írt színdarab nyomán vitt filmre. A cselekmény színhelye szinte végig egyetlen szoba: itt gyűlik össze vacsorára az a baráti-rokoni társaság, melynek tagjait már évtizedes jó kapcsolat fűzi egymáshoz — és akik között épp ezen az estén borul ki a bili, amikor egyikük bejelenti: születendő gyermekének a veretes Adolphe (sőt, később már Adolf) keresztnevet szándékozik adni. A név apropóján láncreakció indul be, melynek során mindenkiből előtörnek a többiekkel kapcsolatos rég elfojtott sérelmei — egy-egy ponton kicsit erőltetetten is, mintha az összes karaktert sorra ki kéne pipálni ebben a vonatkozásban. A Hogyan nevezzelek? mindezt vígjátékként, komikus szituációkkal, replikákkal és sziporkákkal tűzdelve tálalja, de az összkép mégiscsak nyomasztó, főleg, hogy a kiderülő csúnyaságokra nincs igazán feloldás sem a végén, csak egyszerű továbblépés. Az azért jellemző, hogy végül a feldúlt csatatérré vált szobában a két legnormálisabbnak tűnő fickó marad ott, hogy mindenek ellenére megigyanak együtt egy üveg bort.

109 perc, francia-belga
    Hogyan nevezzelek? « VOX.hu