Hosszú Katinka még másnapos, Jakabost cinkelték a lányok

A témát ebben részben 'Sport Hírek!' drogba № hozta létre. Ekkor: 2016. december 08..

1. drogba № /

Kapott lájkok:
    33
    Beküldött adatlapok:
    0
    Foglalkozás:
    Pincér
    Hosszú Katinka szerdán két újabb aranyéremmel folytatta szereplését a kanadai rövidpályás úszó-világbajnokságon, ezzel már négy éremnél tart Windsorban, valamint a rövidpályás úszó-vb-k női csúcstartója is lett.

„Nem minden úgy jött össze, ahogyan szerettem volna, tegnap kifejezetten off voltam, bár még így is sikerült két érmet szereznem" – kezdte értékelését Hosszú Katinka.

„Az az igazság, hogy az olimpia után nehéz volt megfelelően felpörögni erre a világbajnokságra, ha mondhatok ilyet, még egy kicsit tart az olimpia utáni másnaposság, azaz nehéz koncentrálni egy-egy versenyszámra. Ma azért sokkal jobban éreztem magam, ez talán az úszásokon is látszott, igaz, kétszáz pillangón annyira nem örülök az időnek, de a verseny és az arany volt a lényeg. Száz háton tudtam, hogy nem fognak 56 alatti időt úszni, ezért nekem ez volt a célom. Mindig is erről álmodoztam, hogy ilyen simán tudok nyerni számokat, de most azért egy picit fura. A mai nap azt éreztem, hogy egész izgatott vagyok, és ez jó érzés" – idézi az úszóklasszis M4 Sportnak adott nyilatkozatát a Magyar Úszószövetség Facebook-oldala.

Hosszú Katinka elégedett volt a vb második napjával

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gregory Shamus

Az esti program másik magyar résztvevője Jakabos Zsuzsanna volt a 100 méter gyors elődöntőjében, s 53.23 másodperces idejével hatodik lett a második futamban, ez pedig összesítésben a 11. helyre volt elég.

„Bár két hete egy brnói versenyen 52.8-at úsztam, de ott a külső pályákon nem volt mellettem senki, belül lemaradtak, azaz nem mezőnyben, hullámban úsztam. Klasszikus versenykörülmények között ezt mondanám egyéni csúcsnak. És egyáltalán, 11. vagyok a világon száz gyorson, ez azért nem akármi! A többi lány cinkelt is a last call roomban, »te mit keresel itt, száz gyorsot úszol, nem négyszáz vegyest?« Szóval nagyon-nagyon örülök, hogy sprintben is ennyit javultam" – mondta az elődöntő után Jakabos Zsuzsanna.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Let's block ads! (Why?)

Forrás...