Ilyen lesz Európa 2035-ben Orosz és amerikai titkosszolgálatok és kutatók készítettek egy térképet arról, hogy hogyan alakul át kontinensünk a következ? 22 évben. Egy orosz lap által közzétett anyag szerint Magyarország n?ni fog. A cikket közl? Nyelv és Tudomány (nyest.hu szerint nem szabad komolyan venni e jóslatokat. Az Expressz Gazeta orosz nyelv? portál szerint a CIA, az orosz Felderít? Csoportf?nökség (GRU) és egy sor kutatóintézet készítette a térképet, amely szerint el?ször Nyugat-Európában várhatóak változások - olvasható a nyest.hun. Skócia már 2013-ben elszakadhat Nagy-Britanniától minden bizonnyal egy népszavazás után ez viszont dominó-effektust indíthat el: Észak-Írország is elszakadhat, és egyesülhet Írországgal. Ennek következtében a Nagy-Britannia elnevezés is értelmét veszti. Hasonló folyamat indulhat meg Spanyolországban, ahol a gazdasági válság amúgy is az ország decentralizációját er?síti. Katalónia és Baszkföld függetlenségét legfeljebb úgy lehet megel?zni, ha az országot konföderációvá alakítják át. Franciaország összemegy A lap szerint Franciaországban bekövetkezik a multikulturalizmus cs?dje: a kormány nem tehet mást, mint elszigetel egy területet és odadeportálja a lakosság egy részét. Ilyen terület már kialakulóban van Marseille környékén nem zárható ki, hogy itt 2035-re egy arab iszlám állam alakul ki. Franciaország területe tovább csökken azáltal, hogy a baszkok lakta területek Baszkföldhöz csatlakoznak, Lotaringia pedig csatlakozik a Német Szövetségi Köztársasághoz, és Korzika is függetlenedik. Franciaországnál is hamarabb eshet szét Belgium. A flamand országrész csatlakozhat Hollandiához. Szétesik Olaszország is: a szorgalmas északiaknak elegük lesz a déliek etetéséb?l. A déli országrészek viszont nem tudják megtartani az önállóságra törekv? Szardíniát és Szicíliát. A jóslat szerint az európai fokozódó iszlámellenes hangulat oda vezet, hogy érdekcsoport jön létre Bosznia-Hercegovina felszámolására: az országot felosztják Szerbia és Horvátország között. Törökországnak tett engedményképpen viszont létrejöhet az egységes Albánia, mely Koszovón kívül a mai Macedónia nyugati területeit is magába foglalja. Visszakapjuk Erdély egy részét Magyarország területe n?ni fog. A politikai fellendülés következtében visszakerül Erdély egy része, s?t, a Vajdaság is. Magyarországhoz visszakerülnének Románia azon területei, ahol a románok vannak többségben a Székelyföld azonban Románia része maradna. Ez legalábbis meglep?. Mint ahogy az is, hogy a nem magyar többség? Vajdaság visszakerülhet, ám Csallóköz Szlovákiánál marad. Románia Moldáviával vigasztalódhat. Németország is nagyobb lesz Magyarországhoz hasonlóan b?vül Németország is: nem csupán Lotaringiát szerzi meg, de a mai Nyugat- és Északkelet-Lengyelország azon területeit is, melyek valaha Németországhoz tartoztak. S?t, Oroszországtól is visszaszerzi az egykori Königsberg, a mai Kalinyingrád környékét. Független Kárpátalja A cikket itt megtaláljátok teljes egészében: http://www.hir24.hu/miafhu/2013/01/16/ilyen-lesz-europa-2035-ben/ Szerintem,érdekes és elgondolkodtató. Vélemények?
finomam Szia Anubis36! Nos elolvastam,és finoman fogalmazva is érdekes dolgok ezek! Ha a mostani állapotokat fejl?déseket(pro-kontra)nézem,csak Magyarországra gondolva,nem látom túl igaznak ezt a gondolatot,cikket! Bááár?!
válasz Európa alakulása szia ha jól emlékszem románi régen vissza akarta adni erdélyt de akoriban a kádár korszak nem fogadtael a románok felajánlását csak nem tudom miért nem erröl azotase beszéltek
Szkeptikus vagyok Az a gond hogy ezt bárki leírhatja , érdekelne a kutatok milyen tudományos elvek alapján találgatnak vagy ez egy jóslat ami vagy bejön vagy nem . Az Oroszok és Amerikaiak két olyan nagyhatalom ami már nem az és könnyen lehet ha Kína készített volna egy hasonló térképet az mer?be mást mutatott volna .
re:Atlantisz Nos én arra gondolok,hogy ezt a "tanulmányt" olyan érdekcsoportok-országok alkották,akik bizonyos szempontból szeretnék erre felé formálni a változásokat. És ugye ha egy pletyka beindul... És ugye ennek a pletykának köszönhet?en el?bb-utóbb alakulhatnak úgy a dolgok ahogy azt a "tanulmány" szerz?i szeretnék. Csak megfelel? kontroll kell hozzá ,és megfelel? id?ben elhintett információ,vagy dezinformáció, a többi pedig már megy a maga útján. De ugye a Francia,Belga,Ukrán,Skót,Északír vagy épp az Erdély-i felvetések jogosak és érezhet? a leveg?ben,hogy valami történni fog. A Belgák már rég a szakadás szélén,a Franciáknál ugye a sok Iszlám bevándorló okozta feszültség,az Északír-Angol feszültség, a Spanyol válság.... mind-mind itt van. Kérdés mi lesz 20-év múlva.. Erdélyt pedig ha jól tudom a nyomor és a sok szegény,valamint a kilátástalan gazdaság miatt nem akartuk már a 80.as években(kormányzati szinten), mert úgy gondolták összeomlana az amúgy sem stabil Magyar gazdaság. Hogy ma mi lenne.... Jó kérdés...
Egy dologban egyetértek veled Egy dologban egyetértek veled mégpedig abban ha egy gazdag csoport tönkre akar tenni egy országot akkor azt tönkre is teszi . Az hogy a jöv?ben ki merre szakad azt csak egy dolog határozza meg a pénz , ha gazdag vagy mint ország akkor hatalmad van , ha gazdag vagy olyan eszközöket alkalmazhatsz amiket más csóró országok sohasem , így te vagy a hatalom .
re:Atlantisz Ez is igaz lenne,de már ez sem feltétlenül az. Miért? Franciaországban a sok Iszlám bevándorló,lassan forradalmat csinál. Vagy mondjuk Németországban is. Ha megépül a Köln-i dom mellett a majd másfélszer akkora Iszlám szentély... De mondhatjuk a Palesztin vagy a Kurd helyzetet. Hogy mi lesz,meglátjuk. Inkább sajnos: "Ahol a Pénz ott a hatalom is!" Szóval térjünk vissza erre 2035-ben...
Ilyen lesz Európa 2035-ben-re Valóban érdekes. Franciaországon meg sem lep?döm. A románok ilyenbe sosem mennének bele! Szerintem. A skótok nem válnak el a britekt?l. Ez is csak szerintem.
Skócia Skócia a függetlenedés útján http://www.3szek.ro/load/cikk/56892/skocia_a_fuggetlenedes_utjan északi-tengeri olajkészletek, olvastam :A skótok többsége éppenséggel a függetlenség ellen van, csak 35 százalékuk szakadna el az Egyesült Királyságtól. http://www.3szek.ro/load/cikk/56892/skocia_a_fuggetlenedes_utjan szóval itt bármi lehet még .