Az égbolt változásai fantasztikus jelenségeket produkálnak. Január 31,-én nemcsak egy, hanem három jelenségnek lehetünk a tanúi. Egyszerre lesz kék hold, szuper hold és holdfogyatkozás, írta a Space.com. Ez a jelenség azért is különleges, mert legutóbb 1866.március 31.-én láthattuk ezt az egybeesést. Tehát 152 évvel ezelőtt jött létre az, hogy a holdfogyatkozással egyidőben az úgynevezett szuper hold és a kék hold is ugyanabban az időben volt látható. Igazán különleges esemény ez a csillagászat és a Hold kedvelői számára. Pixabay / Wildernessman Ha szeretnéd tudni, mit is jelent a “kék hold”, szuper hold” és “holdfogyatkozás”, akkor olvass tovább. A kék hold jelenség, 2, 7 évenként látható. Ez a kifejezés anglo-szaxon eredetű és a 16. századtól kezdve használják. Ez a kifejezés azt jelzi, hogy egy hónapon belül másodszor lesz telihold. A szuper hold akkor jelenik meg, amikor a Föld és a Hold között a legkisebb a távolság, azaz 356.000 és 406.000 km. Január 31.-én a két égitest közötti távolság 359.000 km. A hold sokkal nagyobbnak látszik és szép fényes lesz. Pixabay / jill111 Végül pedig holdfogyatkozásról akkor beszélünk, amikor a Hold a Föld és a Nap között helyezkedik el. Ezt a jelenséget a legjobban Indiában, Francia Polynéziában, Új-Kaledóniában és Nyugat-Afrikában láthatjuk. Igazán különleges jelenség lesz ez, melynek a csillagászat szerelmesei nagyon fognak örülni. Ez az együttálllás nem sűrűn fordul elő az elkövetkezendő években. Ne felejts el felnézni az égboltra január 31-én. http://csodalatos.co/2018/01/29/jan...gyatkozas-lesz-egyszerre-152-ev-utan-eloszor/