Életmód Jó hír: a tequila segít megelőzni a cukorbetegséget

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. március 19..

  1. nonoka /

    Csatlakozott:
    2011. január 02.
    Hozzászólások:
    27,115
    Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    [h=2]Az ital alapanyagaként használt agave növényből kinyert cukrok megakadályozhatják a kettes típusú diabétesz kialakulását.
    [/h]






    Nem meglepően mexikói kutatók fedték nemzeti röviditaluk áldásos hatásait, tanulmányukat az Amerikai Vegyész Társaság (American Chemical Society) dallasi kongresszusán mutatták be – írja a Fox news.
    Kísérleteiket egereken végezték: hét csoportra osztották őket, az egyiknek tiszta vizet adtak inni, míg a többi csoportnak különböző természetes és mesterséges édesítőkkel kiegészített vizet. Vizsgálták az aszpartámot, a glükózt, a fruktózt, a szaharózt, és az agave szirupot, más néven agavint.
    [​IMG] Kék agave (agave tequilana)​
    Az utóbbival kezelt egereknél a többiekkel ellentétben csökkent az élelembevitel, így alacsonyabb lett a testsúlyúk, és a vércukorszintjük is. A kutatók rájöttek, hogy az agavin azért nem emeli a vércukorszintet, mert élelmi rostként működik. Bár a kutatók elismerik, hogy az agave növény, melyből nem érhető el túl nagy mennyiségben, és belőle nyert agavin nem annyira édes, mint a hagyományos cukrok, mégis remélik, hogy a segítségével forradalmasíthatják majd az édesítőszerek piacát.
    Mexikó kedvelt itala a tequila kék agavéből készül, amit nagyobb mennyiségben, az ital szülőhazája, Tequila város környékén termesztenek. Míg az agavin nem kerül az édesítők közé a szupermarketek polcaira, lehet érdemes szétnézni az italrészlegen, a kettes tipusú diabétesz megelőzése érdekében. De tudják, csak mértékkel!
    http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/03/18/jo-hir-a-tequila-segit-megelozni-a-cukorbetegseget/