Különleges gabonákból készült biosörket fog gyártani a gyulai Körös-Maros Biofarm Kft. Várhelyi Zoltán, a vállalat fejlesztési igazgatója elmondta, a cél az, hogy a hazai nemesítésű gabonafajták - mint a tönke, tönköly, alakor, durum, zab, sörárpa, rozs vagy a tritikálé - gluténmentes, alkoholmentes, gyümölcsös ízesítésű, magas antioxidáns tartalmú bio minősítési söröket és bio malátaitalokat készítsenek. Illusztráció Forrás: Thinkstock Új nemesítési programokat indítanak annak érdekében, hogy minél finomabb söröket állítsanak elő. A kísérletek után a legjobb fajtajelölteket állami fajtaelismerésre jelentik be. Várhelyi Zoltán elmondta, várhatóan jövő nyáron kezdhetik meg a próbagyártást, a sörökből pedig 2021-ben lehet majd vásárolni. A társaság egyébként 2013 óta foglalkozik biosörökkel, évente százezer sört palackoznak. Let's block ads! (Why?) Forrás...