[h=2]Ízletes, finom, egészséges[/h] Aki még nem kezdett neki a tavaszi méregtelenítésnek, épp itt az ideje. Könnyű, finom ételeket ajánlunk, melyek egyáltalán nem a megvonásról, sokkal inkább az egészséges étkezésről szólnak. Címkék: burgonyakrémleves, sóska, zsálya, alma, articsóka, receptek, méregtelenítés Sokan azért nem kezdenek tisztítókúrába, mert úgy gondolják, hogy semmi másról nem szólhat csak a szenvedésről, a megvonásról, lemondásról. Pedig ez nem feltétlen törvényszerű, bőven vannak olyan ételek, melyek úgy tisztítják emésztő- és bélrendszerünket, hogy mindeközben a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk. Nem hiszik? [h=2]Articsókás-almás saláta[/h] [TD="align: center"][/TD] [TD="width: 5"] [/TD] [TD="width: 5"] [/TD] Articsókás-almás saláta [TD="width: 5"] [/TD] Elkészítési idő: 20 perc [h=2]Hozzávalók 4 személyre:[/h] az öntethez: 4 evőkanál lenmagolaj 1 kiskanál csalánmagolaj 1 evőkanál balzsamecet fél citrom leve 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma 1 csipet őrölt fehér bors a salátához: 5 alma, magházától megfosztva és kockákra vágva 40 dkg konzerv-articsókaszív, leöblítve és lecsöpögtetve 5-6 szárított paradicsom, durvára vágva a díszítéshez: 1 evőkanál fenyőmag, szárazon megpirítva 8-10 rukkolalevél A kétféle olajat a balzsamecettel, a citromlével, a fokhagymával és a fehér borssal összekeverjük. Az almát, az articsókát és a szárított paradicsomot salátástálba halmozzuk, majd az öntettel meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a fenyőmaggal megszórjuk, és a rukkolával díszítjük. [h=2]Zsályás-sóskás burgonyakrémleves[/h] Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg újburgonya, megtisztítva és kockákra vágva 1 kiskanál só 1 mokkáskanál finomra aprított friss zsálya 20 dkg fagyasztott sóska, felengedve fél mokkáskanál sztíviapor (elhagyható) 1 dl rizstejszín 1 gerezd zúzott fokhagyma 4 púpozott evőkanál borsócsíra A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. A friss zsályát beleszórjuk, és krémesre turmixoljuk. A tűzre visszatesszük, majd a sóskát, az édesítőt, a rizstejszínt és a fokhagymát belekeverjük. Néhány perc után a tűzről lehúzzuk, és tálaláskor levesbetétként a csírával gazdagítjuk. http://www.hazipatika.com/taplalkoz...onnyu_recept_meregteleniteshez/20140401101341