Életmód Két könnyű recept méregtelenítéshez

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. április 14..

  1. nonoka /

    Csatlakozott:
    2011. január 02.
    Hozzászólások:
    27,115
    Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    [h=2]Ízletes, finom, egészséges[/h]



    Aki még nem kezdett neki a tavaszi méregtelenítésnek, épp itt az ideje. Könnyű, finom ételeket ajánlunk, melyek egyáltalán nem a megvonásról, sokkal inkább az egészséges étkezésről szólnak.
    Címkék: burgonyakrémleves, sóska, zsálya, alma, articsóka, receptek, méregtelenítés

    Sokan azért nem kezdenek tisztítókúrába, mert úgy gondolják, hogy semmi másról nem szólhat csak a szenvedésről, a megvonásról, lemondásról. Pedig ez nem feltétlen törvényszerű, bőven vannak olyan ételek, melyek úgy tisztítják emésztő- és bélrendszerünket, hogy mindeközben a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk. Nem hiszik?

    [h=2]Articsókás-almás saláta[/h]


    [TD="align: center"][​IMG][/TD]
    [TD="width: 5"] [/TD]

    [TD="width: 5"] [/TD]

    [TD="width: 5"] [/TD]
    Articsókás-almás saláta
    Elkészítési idő: 20 perc

    [h=2]Hozzávalók 4 személyre:[/h] az öntethez:

    4 evőkanál lenmagolaj
    1 kiskanál csalánmagolaj
    1 evőkanál balzsamecet
    fél citrom leve
    1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
    1 csipet őrölt fehér bors
    a salátához:

    5 alma, magházától megfosztva és kockákra vágva
    40 dkg konzerv-articsókaszív, leöblítve és lecsöpögtetve
    5-6 szárított paradicsom, durvára vágva
    a díszítéshez:

    1 evőkanál fenyőmag, szárazon megpirítva
    8-10 rukkolalevél
    A kétféle olajat a balzsamecettel, a citromlével, a fokhagymával és a fehér borssal összekeverjük. Az almát, az articsókát és a szárított paradicsomot salátástálba halmozzuk, majd az öntettel meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a fenyőmaggal megszórjuk, és a rukkolával díszítjük.

    [h=2]Zsályás-sóskás burgonyakrémleves[/h] Elkészítési idő: 30 perc

    Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg újburgonya, megtisztítva és kockákra vágva
    1 kiskanál só
    1 mokkáskanál finomra aprított friss zsálya
    20 dkg fagyasztott sóska, felengedve
    fél mokkáskanál sztíviapor (elhagyható)
    1 dl rizstejszín
    1 gerezd zúzott fokhagyma
    4 púpozott evőkanál borsócsíra
    A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. A friss zsályát beleszórjuk, és krémesre turmixoljuk. A tűzre visszatesszük, majd a sóskát, az édesítőt, a rizstejszínt és a fokhagymát belekeverjük. Néhány perc után a tűzről lehúzzuk, és tálaláskor levesbetétként a csírával gazdagítjuk.

    http://www.hazipatika.com/taplalkoz...onnyu_recept_meregteleniteshez/20140401101341