Hmm ez Érdekes Kiderült, Miért Zuhanhatott Le A Maláj Gép Ukrajnában.

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. szeptember 17..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Már a levegőben darabokra szakadt Ukrajna felett a Malaysia Airlines július 17-én lezuhant utasszállítója, amelybe számos tárgy csapódott be nagy sebességgel – olvasható abban az előzetes vizsgálati jelentésben, amelyet a holland hatóságok tettek közzé a tragédia lehetséges okairól. A jelentés szerint nem találtak műszaki vagy emberi hibára utaló bizonyítékokat.

Nagy számú, nagy sebességgel becsapódó tárgy okozhatta a Malaysia Airlines Kuala Lumpurba tartó járatának tragédiáját Ukrajna felett – közölték a BBC szerint a holland hatóságok abban az előzetes vizsgálati jelentésben, amelyet többek között a gép fekete dobozának információi, a műholdfelvételek, a pilótafülke hangfelvételei és a légiirányítás adatai alapján állítottak össze.

A gép már a levegőben szétszakadt a jelentés szerint. A holland szakértők szerint nem találtak műszaki hibára vagy emberi mulasztásra, tévedésre utaló bizonyítékokat, sőt a pilótafülkében készült hangfelvételek arról sem tanúskodnak, hogy vészhelyzet lett volna a gépen a tragédia előtt, a pilóták nem is adtak le vészjelzést az ukrán légiirányítóknak.

A gép az ukrán légtérben nem korlátozott vagy tiltott zónában repült, magassága, sebessége és az útvonalának iránya sem változott a repülési adatok rögzítésének megszakadása előtt – olvasható az előzetes jelentésben.

Pirossal a gép utolsó repülési pozíciója, sárgával a szétszóródott roncsai

Fotó: onderzoeksraad.nl

A megtalált darabok eredeti helye a gépen

Fotó: onderzoeksraad.nl

A maláj gép július 17-én zuhant le a kelet-ukrajnai Donyeck közelében, a fedélzetén tartózkodó 298 ember életét veszítette. Az utasok közül 193-an hollandok voltak.

Az ukrán kormány, jónéhány nyugati vezető és a legtöbb médiabeszámoló korábban arra a megállapításra jutott, hogy az oroszbarát ukrán lázadók lőhették le a gépet. Oroszország mindeddig tagadta, hogy az utasszállító lelövéséhez alkalmas rakétát vagy más fegyvert szállított volna a szakadároknak.

A vizsgálat az előzetes eredmények mostani közzétetele után tovább folytatódik, az ukrán és a holland szakértők mellett több más ország képviselői is részt vesznek a munkában. A tragédia okait feltáró végső jelentés egy éven belül készülhet el.

Fotó: MTI/AP/Airbus DS/AllSource Analysis
    Világ: Kiderült, miért zuhanhatott le a maláj gép Ukrajnában - HVG.hu

• Like Like x 3
  2. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Ugye, ilyen körülmények között nehéz a levegőben maradni és repülni.
    Viszont ha nem szakad szét a levegőben nem szóródik szét ekkora területen.
    Ezt eddig is tudtuk.

Nocsak! De vajon mi? Tuti nem egy feldobott kő! Erre nem kapunk választ, de továbbra is találgathatunk.
    Valamiféle repesz? Ezt meg eddig is sejtettük.

Tehát majd csak egy év múlva lesz a hír címe igaz, addig meg csak kamu, és az égvilágon semmit nem tudtunk meg.

Nem csak ennél a hírnél (írott, elektronikus sajtó és általában a média) fordul elő hogy a cikkben, hírben nem azt olvassuk amire az iromány címe utal.
    Egy igazi újságírói fogás.
    Robbanó bomba cím! A cikk viszont silány semmitmondó.

• Like Like x 3
  3. kiscsibe /

Kapott lájkok:
    219
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Sziasztok!:tef293:

És a példa is mutatja milyen hatásos ez az újságírói fogás. Nálam legalábbis bejött.
    Elolvastam a Csalogató főcímet és azt hittem, megtudom ennek a sokakat érdeklő dolognak a megoldását.
    Bedőltem:cool::rolleyes: és nem lettem okosabb..:tef344:
    Természetesen Fater posztolása nem volt silány és semmitmondó. Sőt profin kiemelted a lényeget.
    Már ezért is érdemes volt benézni....:tef318::tef293:

• Like Like x 2
  4. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    :tef293:) sziasztok :tef293:)

Fater :tef293:) ismét a megszokott humorod ...:tef293:)
    Robbanó bombahir :tef293:))
    ...éppen ezért érdekes a hir...mert sejtjük az igazat...viszont nem szabad a " világ megtudja "
    Az újságiró kenyere a hir közlése lenne...de ha nem szabad leirnia az igazságot...mit tehet szegény feje?

• Like Like x 2
  5. Fater /

Kapott lájkok:
    772
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Sziasztok!

Kézcsókom Kiscsibe!
    Bizony hatásos újságírói fogás és nem csak nálad de általában mindenkinél bejön.
    Viszont engem idegesít.
    Ha én írom a cikket egy szót változtattam volna csak meg a címben és így már többé kevésbé arról szólna mint a hír.
    Kiderühet, Miért Zuhanhatott Le A Maláj Gép Ukrajnában.
    Talán így nem annyira érdekes de legalább igaz.

No és köszönet nonoka-nak (csókolom dolgos kis kacsóit) hogy beküldte ide és így pár szóban eldiskurálhattunk az efféle hírekről.

Kézcsókom klarensz!

Nem is vagyok vicces. :tef161:
    Az újságíró megírhatná az igazat ha tudná. De nem tudja ő sem.
    Viszont írni kell vagy akar és ez született belőle.
    Egy új, régi hír amit eddig is tudott mindenki, de legalább is sejtett.

Utoljára szerkesztve moderátor által: 2014. szeptember 17.
    • Like Like x 3