A negyedik futamban már nem ért oda a dobogóra, mégis sikeres hétvégét zárt a Hungaroringen Kiss Norbert, a kamion-Eb mezőnyének egyetlen magyar versenyzője. Feljött a harmadik helyre a tabellán. A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője ötödikként zárt a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap a Hungaroringen. A 31 éves szombathelyi pilóta a hétvége korábbi futamain két második és egy harmadik helyet szerzett. Negyedszerre a hetedik helyről vágott neki, a rajtnál egy helyet visszaesett, de a második körre megelőzte Sascha Lenzet. A német pilóta nem hagyta magát, össze is ért a két kamion. Kiss Norbert kamionja a Hungaroringen Forrás: MTI/Marjai János Az ötödik körben Kiss a hatodik pozícióba lépett előre, ezután pedig nagy csatát vívott a francia Anthony Janieckel, majd a cseh Jiri Formannal az ötödik helyért, végül az utolsó körben utóbbit megelőzve lett ötödik. Második helyet szerzett a magyar csapat "Úgy érzem, jól mentem. A kulcs az volt, hogy Janiec megelőzött, mert beragadtam mögé, és éreztem, hogy nem is tudom őt lehagyni" – értékelt Kiss a futam után, melyet a német Gerd Körber nyert meg Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt. Kiss a mogyoródi hétvégén 44 pontot gyűjtött, így 142 pontjával feljött a harmadik helyre az Eb-pontversenyben. A német Jochen Hahn 246 ponttal vezet. "Nagyon sok pontot szereztem ezen a hétvégén, ami rendkívül fontos az összetett harmadik hely megszerzése miatt. Ez a csapat számára is jelentős, mert ez még csak az első közös évünk, és abban biztos vagyok, hogy ennél csak jobb lesz" – mondta a magyar pilóta. 4. futam (11 kör, 48,191 km): 1. Gerhard Körber (német, Iveco) 2. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 0.537 másodperc hátrány 3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 2.891 mp h. ...5. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 14.317 mp h. Let's block ads! (Why?) Forrás...