Kiss Norbert egy győzelmet és egy nyolcadik helyet szerzett a gyorsasági kamion Eb szombati versenynapján Diósförgepatonyban (Orechová Poton), a Slovakiaringen. A szombat délelőtti időmérő edzésen a legjobb időt autózta a Mercedes kétszeres Európa-bajnok pilótája, így az élről indulhatott az első futamon. Kiss a rajt után fokozatosan ellépett a Jochen Hahn, Adam Lacko és Stephanie Halm alkotta hármastól. Bár a cseh pilóta jól jött felfelé, nem tudott közel kerülni a magyar pilótához,aki szemmel láthatóan nem teljesített maximumon, ám így is 8,6 másodperces fórral ért célba. Kiss Norbert az első, aki kamionos Eb-futamot nyert Szlovákiában Forrás: MTI/Marjai János Én vagyok az első, aki kamionos Eb-futamot nyert Szlovákiában, nagyon örülök. Váratlanul jó volt a rajt, amely után kaptam egy kis lökést hátulról, ez segített jó pozícióba kerülni" - nyilatkozta Kiss. A második versenynek Kiss a fordított rajtrács értelmében a nyolcadik pozícióból vágott neki, és remekül kezdett, az első körben két pozíciót lépett előre.A folytatásban is kemény támadásokat intézett, és végül ötödikként ért célba. Egy tízmásodperces büntetés nyomán azonban - amelyet azért kapott, mert a rajtot követően a megengedettnél hosszabb ideig lépte át a megszabott felső sebességhatárt - a nyolcadik pozícióba sorolták hátra. Kiss Norbertet a nyolcadik pozícióba sorolták vissza Forrás: MTI/Marjai János Ez az ötödik hely a győzelem mellett jó lett volna.Az időmérő jól sikerült, az első verseny is, itt a másodikon sajnos becsúszott ez a kis hiba" - mondta Kiss, aki a pontversenyben maradt negyedik. Vasárnap két futamot rendeznek a Dunaszerdahelyhez közeli Slovakiaringen, majd augusztus 25. és 27. között a Hungaroringen folytatódik a Európa-bajnoki sorozat. Let's block ads! (Why?) Forrás...