Csalódottan és indulatosan nyilatkozott a magyar férfi kézilabda-válogatott Eb-szerepléséről Lékai Máté. A Telekom Veszprém irányítója a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt arról, hogy mi lehetett az oka a csalódást keltő szereplésnek, annak, hogy a mieink pont nélkül, három vereséggel zártak a csoportkörben. Lassan emészti meg a válogatott a történteket, de kénytelenek felvenni a napi ritmust, hiszen a klubban mindenkire feladatok várnak. Lékai Máté a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, sokat hibázott, többször is úgy érezte, nincs jó formában. Nehezen emészti meg a történteketForrás: AFP/Adam Ihse/Adam Ihse A játékos úgy látja, a felkészüléssel, a tesztmeccsekkel minden rendben volt, ugyanakkor kevesli a közös gyakorlásra szánt időt. "Erre azonban nem szerencsés hivatkozni, nem is indokként mondom, hiszen mostanában az összes válogatott csak néhány közös tréninggel és edzőmérkőzéssel készül a világversenyekre. Ami inkább említhető, hogy a mi keretünkben elég radikális változás történt, már nem volt közöttünk Nagy László csapatkapitány, aki védekezésben és támadásban is nagyon nehezen pótolható, de mondhatom Fazekas Nándort, Zubai Szabolcsot, az Iváncsik testvéreket, Gulyás Pétert, Ilyés Ferencet, Harsányi Gergelyt vagy Nagy Kornélt is" - fejtette ki Lékai. A csehországtól elszenvedett vereség utáni pillanatokForrás: MTI/Illyés Tibor Ezzel együtt hangsúlyozza, nem a fiatalítás a probléma, habár hatalmas ugrás a juniorválogatotthoz képest a felnőttben szerepelni, az 1995-ben vagy utána születettektől pedig még nem várható vezérszerep. Az interjúban beszélt arról is, hogy Nagy László nehezen helyettesíhető, de vannak balkezes talentumok a keretben, akik idővel felnőhetnek a feladathoz. A csehek elleni kulcsmérkőzésről Lékainak az a véleménye, hogy sok volt a rossz döntés a magyar csapatban. "Mert a rohanás, a kényszerhelyzet újra és újra rossz döntéseket okozott, azt sem tudtuk megoldani, amit pedig gyakoroltunk. Pedig Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Juhász Ádám és a többi fiatal is szinte görcsösen akart. Viszont védelmünk a kapust nehéz helyzetbe hozta, és elmaradtak a lerohanásaink is. (...) Magamra is mérges vagyok, ez nem az én Eb-m volt, pedig nagyon akartam és igyekeztem mindent megtenni. Rettentően sajnálom az elszalasztott lehetőséget." Let's block ads! (Why?) Forrás...