Hmm ez Érdekes Lezuhant és meghalt a magyar műrepülő-világbajnok

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' nonoka hozta létre. Ekkor: 2014. március 08..

1. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Néhány héttel a 45. születésnapja előtt, pénteken délután elhunyt a többszörös magyar műrepülőbajnok Nádas Tamás, amikor Katarban egy repülőnapon a gépe egy fejjel lefelé végrehajtott gyakorlat közben lezuhant - írja a Dehir.hu.

A motoros műrepülő világbajnok az idei év elejét a közel-keleti bemutatóknak szentelte, előbb az Egyesült Arab Emírségekben vett részt repülőnapokon, majd körútjának a második állomására, Katarba utazott, ahol először láttak műrepülést a helyiek.

Pénteken délután a Qatar Racing Club gáláján, az Al Khor repülőnapon vett részt, amikor a gépe egy fejjel lefelé végrehajtott gyakorlat közben lezuhant. A verseny rendezősége törölte a bemutató további programját - számolt be a Dehir.hu. Nádas Tamás halálhírét a Qatar Racing Club is megerősítette.
    Egy néző rögzítette a tragikus pillanatokat:
    http://www.youtube.com/watch?v=50-uBf-KRxg

Nádas Tamás 1998-ban, 29 évesen egy sétarepülés alkalmával került kapcsolatba a repüléssel. A 2007-es év hozta meg számára az áttörést, amikor megkapta az EXTRA 300 LP típusú repülőgépet, ezzel már méltó ellenfélként vehetett részt a versenyeken. Két évvel később a Csehországban rendezett Karlovy Vary CAP-on összesítettben ezüstérmet nyert, majd júliusban a magyar műrepülő-bajnokság abszolút győztese lett. Szintén ebben az évben a Lengyelországban rendezett műrepülő Európa-bajnokságon a Q programban aranyérmet szerzett, majd a következő évben megrendezett, 92 résztvevős világbajnokságon a nyolcadik helyen zárt.
    A 2012-es, Nyíregyházán rendezett vébé szabadprogramjának az aranyérmese lett, 2013-ban őt választották meg Magyarországon az év műrepülőjének.
    2012-ben Magyarországon világbajnok lett
    http://www.youtube.com/watch?v=AEs-E4ITbF4
    http://www.origo.hu/sport/20140307-lezuhant-es-meghalt-a-magyar-murepulo-vilagbajnok.html

2. nonoka /

Kapott lájkok:
    2,448
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    [h=1]Madár okozhatta a műrepülő világbajnok halálát[/h]
    [h=2]A JETfly interjút készített Tóth Lászlóval, aki a baleset helyszínén tartózkodott, amikor Nádas Tamás repülőgépe lezuhant.
    [/h]

Mint azt a Sport24 is megírta, a magyar műrepülő világbajnok egy katari bemutatón veszette életét, miután gép túl alacsonyan repült, végül a földbe csapódott.
    A JETfly.hu cikkéből kiderül, hogy Tóth László, egykori MiG-21-es pilóta, aki abban az autóban ült, mellyel Nádas Tamás „versenyzett” a katari Al Khor repülőtéren, elmondta, vélhetően egy madárral ütközött világbajnokunk.
    "A végzetes felszállásnál az első áthúzás során együtt ment Tamás a tuningolt közel 1 000 lóerős Nissan GTR autóval, melyet a katari pilóta vezetett. Én a jobb ülésben ültem, nálam volt a rádió, amivel a Tamással tudtunk kommunikálni... Tamás csinált egy bukfencet és talpon nagy sebességgel megelőzött minket. Itt szólt bele utoljára a rádióba: "...a következőben toljátok neki". Ez volt az utolsó mondata...Kocsival már a pálya végén voltunk, amikor hátrafordultam, mert még mindig nem láttam jönni Tamást. A levegőben vártam és abban a pillanatban csak azt láttam, hogy hihetetlen sebességgel becsapódik és háton csúszik mellettünk a betonon. Sosem fogom elfelejteni a látványt."" - idézte fel a tragikus nap pillanatait Tóth.
    Hozzátette, a videófelvételeken jól látható, hogy a becsapódás előtt két fekete mozgó tárgy közelítette meg a gépet, melyek mozgása nagyon hasonlított a madár szárnycsapásaira. A hatóság a baleset után szövetmaradványokat talált a gép szárnyán, ezelet DNS vizsgálatnak vetették alá.
    "Csak a vizsgálat után tudhatjuk meg, hogy például milyen madár volt vagy lehetett. De ha nem is ütközött vele, a pilótát megzavarhatta és ez vezethetett a tragédiához."
    http://sport.hir24.hu/sportolok-a-p...dar-okozhatta-a-murepulo-vilagbajnok-halalat/