Magyar Mérnököt Igazolt A Forma-1-es Red Bull

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' fereaper hozta létre. Ekkor: 2014. december 08..

1. fereaper /

Kapott lájkok:
    409
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Foglalkozás:
    Operátor
    Lakhely :
    Kárpátalja
    A korábban három éven át a Marussiát erősítő magyar tervezőmérnök, Hegedűs Andor idén novembertől Milton Keynes-be tette át a székhelyét, és az előző négy szezont domináló Red Bull Racing munkatársa lett.

Mint a formula.hu jelentéséből kiderül: Hegedűs Andor három éve erősítette az idei évad utolsó szakaszában megszűnt Marussia istállót. A rendszerint a mezőny hátsó régiójában tanyázó egylet kifulladásával a magyar szakember is csapatot váltott, így idén novembertől az energiaitalos csúcsistállónál folytatja tevékenységét.

„A nyári szünet környékén nagyon sok vezető mérnök elhagyta a csapatot” – mondta Hegedűs Andor a Marussiáról a formula.hu-nak. „Ekkortájt kezdtem nézelődni, hogy milyen lehetőségek vannak. Nem volt vesztenivalóm, így két F1-es interjúra is elmentem, és abban a pazar helyzetben találtam magam, hogy két topcsapattól is álláslehetőséget kaptam.”

Magyar mérnököt igazolt a Red Bull

Fotó: Red Bull

Hegedűs Andor elárulta, hogy csapatválasztásának személyes okai is voltak: „Mielőtt még a Marussiánál kezdtem dolgozni, Red Bull-szimpatizáns voltam a csapat laza mentalitása miatt. Ráadásul így az élő legenda, Adrian Newey közelében dolgozhatok, Ricciardo pedig a legszimpatikusabb versenyző számomra az egész mezőnyben.”

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az idei évad végeztével távozik az együttestől, így a Ferrarihoz igazoló német pilóta helyén 2015-ben a Toro Rossótól előlépő orosz tehetség, Danyiil Kvjat csatlakozhat a szezont bronzérmesként záró ausztrál Daniel Ricciardóhoz.

Forrás: Autó: Magyar mérnököt igazolt a Forma-1-es Red Bull - HVG.hu