Hmm ez Érdekes Majdnem tragédiába torkollt rekordkisérlet és következményei

A témát ebben részben 'Hírek a Nagyvilágból' focinorbi hozta létre. Ekkor: 2013. június 19..

1. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Annyira közel voltam a halálhoz, amennyire csak lehet

Herbert Nitsch több mint kilenc percig bírta egy leveg?vel, 214 méteres mélységgel ? tartja a szabadtüd?s merülés világcsúcsát, egy éve azonban majdnem tragédiába torkollt a rekordkísérlete. A 43 éves osztrák sportember sokáig élet és halál között lebegett, majd depressziós lett, és az öngyilkosságot fontolgatta. Mostanra újra megtanult járni és beszélni, és már a vízbe is visszamerészkedett.
    Egyre mélyebbre és mélyebbre, ez vonzza Herbert Nitschet, aki súlyos balesete után is képtelen megválni hobbijától. 2007 óta ? tartja a szabadtüd?s merülés világrekordját 214 méteres mélységgel, lélegzetét állítólag több mint kilenc percig képes visszatartani.

A maximalista sportember évekig a teljesít?képessége határait feszegette, a világon nála jobban senki sem volt képes szabályozni a légzését és testének minden rezdülését. Tavaly mégis elveszítette a kontrollt, és ez majdnem az életébe került.

http://www.origo.hu/sport/20130611-herbert-nitsch-tulelte-a-tavalyi-melytengeri-merulest.html

PINCÉSI LÁSZLÓ 2013. 06. 18. 21:02

2. Atlantisz /

Kapott lájkok:
    21
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nagyszer? és minden

Nagyszer? és minden tiszteletem az ilyen sportolok el?tt de ez már nem maximalizmus hanem megszállottság , és az megszállott emberek csak tragédia által tudják abbahagyni , nem rég nálunk is ez történt lásd Er?ss Zsolt és Kiss Péter tragédiáját .

3. Pipus / Pankrátor Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    380
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    megszállottság

Szia Atlantisz!
    Így van,igazad van,ez már a megszállottság,már már az ?rültség határát súrolja néhány embernél!
    Ez az amit már nem tudok minden esetben díjazni! :tef293:

4. focinorbi /

Kapott lájkok:
    3
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Atlantisz,pipus-re

Sziasztok!

Egyetértek,hogy ez megszállottság és igen szerintem is az ?rültség határát súrolja!

Én tudom díjazni,mert tisztelem ?ket érte,de nem tudom megérteni azt,hogy mi motiválja ?ket erre.

Gondolom sejtitek,hogy szándékosan nem a sporthírek közé tettem be,mert szerintem ez egyértelm?en nem az,és nem érdekel,hogy az origo annak véli.

Nincs ilyen sportág,és nem rendeznek bel?le se bajnokságot,se világversenyt sehol,ezért nem sporthír.
    Ha az úszók,vagy a vízilabdások közül kitalálják páran,hogy ki tud tovább a medencében maradni,akkor az sem lesz attól még sporthír,de ha minél többen csinálják és rekordok,vagy ehhez hasonló esetek lesznek bel?le,akkor annak van hírértéke,csak nem a sport kategóriában.

5. klarensz / Moderator Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,488
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    megszállottság valóban

sziasztok

valóban megszállottságnak lehet nevezni,
    én is olvastam , most este a megjelent cikket...már kisgyerekként a fürd?kádban is, a tesójával versenyzett mennyi ideig birja a viz alatt. kés?bb pedig már búvárpipával a fürd? medencékben.
    Ezzel a kisérlettel valóban a legtovább maradt a viz alatt, viszont, nem tudom, mi okból nem hitelesitették, és közben szinte életével fizetett...stroket kapott, nagyon nehezen gyógyult, még most is teste egyik fele nem éppen jött helyre, de máris búvárpipával lemerül és buvárkodik.