Marad a Telekom az állami mobilszolgáltató

A témát ebben részben 'Hírek!' CF dealer hozta létre. Ekkor: 2017. február 14..

1. CF dealer / Tulajdonos Vezetőségi tag

Kapott lájkok:
    2,269
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Lakhely :
    deutschland
    Hangjelzés a Chaten:
    nem

A Vodafone és a Magyar Telekom egymásnak esett az állami mobilszolgáltatói posztért. A Vodafone ugyan keresetet nyújtott be, amiért kizárták a tenderből, az nem teszi semmissé, hogy a Telekommal már aláírták a szerződést.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megfellebbezi azt a közbenső bírósági végzést, amely felfüggesztette azon határozat végrehajtását, amely jóváhagyta a Vodafone állami mobilszolgáltatási tenderből való kizárását.

Az állami mobilszolgáltatói tenderből kizárt Vodafone és a nyertes Magyar Telekom még február 10-én esett egymásnak.

MIről van szó?
    Mi történt?

A pályázatot a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) írta ki. Az eljárásból a Vodafone-t alacsony árajánlatra hivatkozva kizárta, kétségbe vonva, hogy képes a szolgáltatást finanszírozni.

Január 17-én a Vodafone jogorvoslati kérelmét a KDB elutasította így lezárult a szerződéskötési tiltás, és ezzel az időponttal megnyílt az ajánlatkérő számára a szerződéskötés lehetősége.

A döntés felülvizsgálatára irányuló keresetet a Vodafone január 23-án nyújtotta be a döntőbizottsághoz, amelyet az késedelem nélkül továbbított a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz.

A KEF az eljárás nyertesével, a Magyar Telekommal február 6-án megkötötte a szerződést.

Ezt követően 3 nappal, február 9-én a székesfehérvári bíróság felfüggesztette a KDB-határozat végrehajtását. A döntőbizottság hangsúlyozza: a bíróság ideiglenes intézkedése nem jogerős. Élve a törvény adta lehetőségével, a rendelkezésre álló 15 napon belül megfellebbezik a közbenső végzést.

Perlik egymást

A Vodafone február 10-én közölte, a székesfehérvári bíróság végleges döntésének hiányában nem zárulhatott le jogerősen a KEF eljárása az állami mobilszolgáltatási tenderben, ezért érvénytelennek tekintik a Magyar Telekom és a KEF között megkötött szerződést. Nézetük szerint így ők maradnak az állami mobilszolgáltató.

A Vodafone közölte azt is: polgári peres eljárást is indít a Magyar Telekom és a KEF ellen.

A Magyar Telekom válaszképp közölte: a szerződés "egy jogszerű és eredményes közbeszerzési eljárás eredményeként" jött létre, így ők a tender nyertesei, s egyben az állami mobilszolgáltató.

Ők is perlik a Vodafone-t, mert az "rosszhiszemű és valótlan állításokat közölt" az állami mobilszolgáltatási szerződéskötéssel kapcsolatban.

Let's block ads! (Why?)

Forrás...

2. Nano /

Kapott lájkok:
    702
    Beküldött adatlapok:
    0
    Nem:
    Férfi
    Hangjelzés a Chaten:
    nem
    Biztos valaki kevesebbet kapott a zsebébe !!!